Tilhengere av den avgåtte presidenten Evo Morales ved en blokade i El Alto, Bolivia søndag. Den politiske krisa i Bolivia har så langt krevd 23 menneskeliv. Foto: AP/Natacha Pisarenko, Scanpix/NTB

Frykter for sikkerheten: Henter norske studenter hjem fra Bolivia

Utvekslingsstudenter. Mens norske studenter er på vei hjem fra Hongkong, kaller Universitetet i Bergen nå også hjem sine studenter i Boliva.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken er oppdatert)

Universitetet i Bergen (UiB) vurderer sikkerhetssituasjonen i Bolivia som så usikker at de har valgt å kalle studentene som er på utveksling der hjem umiddelbart.

— Tre av våre studenter er nå på vei hjem fra Bolivia, bekrefter rektor ved UiB, Dag Rune Olsen.

UiB har hatt totalt seks studenter på utveksling ved Universidad Mayor de San Andrés i hovedstaden La Paz. Alle er nå ute av Bolivia, og i tillegg til de tre som skal være på retur til Norge, er tre andre inntil videre i Buenos Aires i Argentina.

Universitetet i Oslo (UiO) opplyser at tre av deres studenter har vært i Bolivia. To av dem er nå i Argentina, mens den siste studenten har valgt å bli igjen.

— Vi har oppfordret studentene til å dra, sier Hanna Ekeli, avdelingsdirektør for studieadministrasjon ved UiO.

Ni av ti reist fra Hongkong

I forrige uke ble norske studenter i Hongkong, deriblant ti fra UiB, oppfordret til å reise hjem til Norge ettersom situasjonen har tilspisset seg på universitetene der.

Bolivia har vært preget av kaos og voldelige oppstand siden Evo Morales ble erklært gjenvalgt etter presidentvalget 20. oktober, men deretter beskyldt for valgfusk, svindel og korrupsjon.

Situasjonen eskalerte ytterligere etter at ni mennesker ble drept i sammenstøt i byen Sacaba da sikkerhettstyrker åpnet ild mot tilhengere av Morales. Morales har reist ut av landet og til Mexico som har innvilget presidenten politisk asyl.

— Del av beredskapen

— Dette er del av det å ha utveksling over store deler av verden. Vi er klar over at ting kan skje, og har en beredskap for å møte det, seier Olsen til Khrono.

UiB dekker alle utgifter for studentene som reiser hjem.

Ifølge Olsen har ni av ti UiB-studenter i Hong Kong takket ja til tilbudet og oppfordringen om å reise hjem.

(Saken er oppdatert 18.11. kl. 16.05: Totalt seks UiB-studenter har vært på utveksling i Bolivia, alle bekreftet reist fra landet. Oppdatert kl. 16.11: Tre studenter fra UiO har vært i Bolivia.)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS