Nytt om folk

Går av etter 14 år som styreleder

Lars Holden er ferdig som styreleder i Forsknings­instituttenes fellesarena. Ny styreleder, Anne Lycke, berømmer Holden for innsatsen.

Lars Holden overlater styreledervervet i Forskningsinstituttenes fellesarena til Anne Lycke.
Publisert Oppdatert

Medlemmer i Forskningsinstituttenes fellesarenas (FFA) har valgt Anne Lycke som ny styreleder. Det meddeler FFA i en pressemelding.

Lycke er administrerende direktør i NORSAR, et norsk forskningsinstitutt med spesialfelt innen forskning, tjenester og programvareutvikling knyttet til seismologi og anvendt geofysikk.

— Instituttsektoren er viktig for fremtidig verdiskaping og omstilling i Norge og har dermed en sentral rolle i å bringe fram nye løsninger som setter fart i det grønne skiftet, digitalisering og nye arbeidsprosesser blant annet i offentlig sektor. FFAs rolle er å bidra til at instituttene får gode samarbeidsarenaer der vår kompetanse kommer til nytte, sier Lycke.

Lars Holden sender stafettpinnen videre til Anne Lycke.

Bygget et fellesskap

Valget av Lycke som ny styreleder betyr også at mangeårige styreleder Lars Holden takker for seg.

— Alle medlemmene og mange ansatte ved instituttene har gjort en stor innsats for fellesskapet for at det skal bli bedre rammebetingelser for instituttene og alle de andre forskningsmiljøene i Norge. FFA har nå et forskningsetisk utvalg, felles redelighetsutvalg og EU-, økonomi-, sikkerhet- og kommersialiseringsnettverk, sier Holden, som til daglig er forskningsdirektør i Norsk Regnesentral.

Holden har vært styreleder siden FFAs spede begynnelse for 14 år siden. Lycke berømmer ham for innsatsen.

— Lars har vært styreleder siden starten for 14 år siden, bygget samarbeidsarenaer og holdt instituttenes fane høyt. En enorm arbeidsinnsats gjennom mange år.

Halvorsen inn i styret

Holden er på sin side overbevist om at FFA er i trygge hender.

— Anne har lang erfaring både fra ledelsen av NORSAR og utenfor FoU-systemet. Jeg føler meg trygg på en fortsatt god utvikling av FFA under ledelse av Anne og et nytt FFA-styre, og med Agnes Landstad som daglig leder, sier Holden.

Resten av det nye styret består av:

  • Roger Lian, direktør for NTNU Samfunnsforskning (nestleder)
  • Vincent Fleischer, strategi- og kommunikasjonsdirektør i Sintef
  • Agnes Gundersen, direktør i Møreforsking
  • Norunn Myklebust, administrerende direktør for Norsk institutt for naturforskning
  • Per Stålnacke, forskningsdirektør i Norsk institutt for bioøkonomi
  • Kristin Halvorsen, direktør i Cicero og styreleder i Forskningsrådet (tiltrer FFA-styret etter hun fratrer vervet som styreleder i Forskningsrådet 1. juli).

Endringslogg: 10.05.2023, kl. 13.34: Khrono presiserer at Kristin Halvorsen tiltrer styret etter hun har gått av som styreleder i Forskningsrådet.

Powered by Labrador CMS