null Foto: Jon

Unio-leder tar ikke gjenvalg

Anders Folkestad går av som leder av Unio etter 14 år i jobben.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Unios leder gjennom 14 år, Anders Folkestad (bildet9, har sagt til valgkomiteen at han ikke tar gjenvalg, skriver På Høyden.

Unio er Norges nest største hovedorganisasjon, med over 330 000 medlemmer. Unio har tolv forbund, deriblant Forskerforbundet. Utdanningsforbundet er det største, med om lag 163 000 medlemmer.

Hvem som er aktuelle for ledervervet er ikke avklart. Heller ikke hvilket forbund den nye lederen skal komme fra. Valgkomiteen skal legge fram sin innstilling i desember, melder Utdanningsnytt.

— Vi er i en god dialog med alle forbundene for å finne en kandidat det er mulig å samles om. Det er ikke slik at det enkelte forbund kun er opptatt av å fremme sine egne kandidater. I valgkomiteen håper vi at den gode dialogen vil fortsette, sier valgkomiteens leder, Kolbjørg Ødegaard, til Utdanningsnytt.

— Etter 14 år som leder av Norges nest største hovedorganisasjon, er det tid for å overlate ansvaret til nye krefter, sier Anders Folkestad til Unio.no.

Valgkomiteen skal ha vært kjent med Folkestads beslutning i en viss tid.

Unio er Norges nest største hovedorganisasjon med 330.000 medlemmer.

Utdanningsforbundet er Unios største forbund med rundt 163.000 medlemmer. Nest størst er Norsk sykepleierforbund med rundt 103.000 medlemmer.

De andre forbundene er; Forskerforbundet, Politiets fellesforbund, Norsk Fysioterapeutforbund, Det norske maskinistforbund, Akademikerforbundet, Norsk Ergoterapeutforbund, Norsk Radiografforbund, Presteforeningen, Skatterevisorenes forening og Det Norske Diakonforbund.

 (Foto: Unio/Jon T. Berg)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS