jobbskifte

Gisholt overtar som departements­råd

Dag Thomas Gisholt overtar etter Petter Skarheim som departementsråd i Kunnskaps­departementet fra 1. januar.

Departementsråd Petter Skarheim går fra Kunnskapsdepartementet og inn kommer Dag Thomas Gisholt.
Publisert Oppdatert

Petter Skarheim (60) har vært Kunnskapsdepartementets mektigste embetsmann siden 2016, men bytter beite og har begynt i en tilsvarende stilling som departementsråd i Kommunal- og distriktsdepartementet.

Dermed blir stillingen som departementsråd i Kunnskapsdepartementet ledig og i statsråd sist fredag ble Dag Thomas Gisholt (53) utnevnt til stillingen.

Erfaren som departementsråd

Gisholt kommer fra jobben som departementsråd i Barne- og familiedepartementet.

Dag Thomas Gisholt blir ny departementsråd i Kunnskapsdepartementet.

— Dag Thomas Gisholt er erfaren som departementsråd. Han har bakgrunn fra kunnskapssektoren og interesse for bredden i vår sektor. Med sin solide erfaring fra sentralforvaltningen, gode lederegenskaper og rolleforståelse, vil han være en leder som får aksept både i og utenfor departementet, sier kunnskapsminister Tonje Brenna i en pressemelding.

Gisholt har hatt flere stillinger i Kunnskapsdepartementet tidligere, blant annet som ekspedisjonssjef for barnehageavdelingen.

Vil videreutvikle departementet

— Jeg har hatt seks utrolig fine år i Barne- og familiedepartementet, men er svært glad for å få tillit som ny departementsråd i Kunnskapsdepartementet og gleder meg til å bli kjent med departementet på nytt. Jeg vet jeg kommer til et veldrevet departementet, men skal gjøre mitt ytterste for å videreutvikle departementet og sektorene sammen med politisk ledelse og alle de dyktige og dedikerte medarbeiderne i organisasjonen, sier Dag Thomas Gisholt i pressemeldingen.

Før Petter Skarheim var Trond Fevolden departementsråd i Kunnskapsdepartementet, en jobb han hadde i hele 24 år.

Departementsråden er den øverste faste embetspersonen i et departement og er direkte underlagt statsråden.

Endringslogg

03.11.2022, kl. 11.24: Rettet opp da Petter Skarheim allerede har begynt i KDD.

Powered by Labrador CMS