ansettelse

Han er ny kommunikasjons­direktør i Ås

Kenneth Vikse går fra Digitaliseringsdirektoratet til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.

– Alle jeg kjenner som har studert ved eller jobbet på NMBU har et livslangt forhold til institusjonen. Det gjør at jeg blir ekstra motivert, sier Kenneth Vikse.
Publisert Oppdatert

Kenneth Vikse var en av 17 søkere til stillingen som kommunikasjonsdirektør ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Nå har han takket ja til stillingen, og begynner i den nye jobben 3. august.

– For meg finnes det ikke en mer spennende kommunikasjonsutfordring. Da tenker jeg både på bærekraftsproblematikken i stort, og på å bidra til at NMBU lykkes, sier Vikse i en pressemelding fra NMBU.

Vil gjøre NMBU mer synlig

Vikse kommer fra en stilling som seniorrådgiver og teamleder i Digitaliseringsdirektoratet. Han har tidligere jobber som kommunikasjonsdirektør i Mattilsynet og i SAS Norge, og har også vært prosjektleder og kommunikasjonsdirektør i Innovasjon Norge.

– Ambisjonen min er at vi lykkes med oppdraget som jeg oppfatter ligger i stillingen: Plassere NMBU som bærekraftuniversitetet i folks bevissthet, gjennom å bidra til å synliggjøre forskningen, studietilbudet og innovasjonen enda bedre enn hittil, sier Vikse.

Også administrasjonsdirektør Lars Atle Holm håper Vikse kan gjøre universitetet mer synlig.

— Jeg er glad for å få han med på det store bærekraftsoppdraget som vi jobber med på NMBU. Det er fortsatt for få som vet om NMBU, og hva vi har å bidra med innen forskning, utdanning, formidling, innovasjon og bærekraft. Denne utfordringen er Vikse klar for å bidra med å løse, sammen med kommunikasjonsavdelingen, fagmiljøene og ledelsen ved NMBU.

Per Christian Langset kommer fra stilling i NHO.

Har ansatt samfunnskontakt

Som Khrono har skrevet, var det lyst ut to kommunikasjonsstillinger samtidig ved NMBU. Den andre var en rådgiverstilling for rektor, og der var det flere nåværende og tidligere studentpolitikere på søkerlisten.

Den som nå er ansatt, er Per Christian Langset. Han begynner ved NMBU om lag 1. september.

Langset har vært kommunikasjonssjef for Arbeid og Inkludering i NHO service og handel siden 2006. Før han begynte der, var han blant annet journalist hos Dagsavisen og Aftenposten.

Powered by Labrador CMS