demonstrasjon

Har barrikadert  inngangene. Dette sier rektor

Studentgruppe utvider aksjonen ved Universitetet i Bergen.

Med megafon; Long live the intifada. Boycott Israel!
Publisert Oppdatert

Det var grytidlig mandag morgen at nyheten om at en gruppe studenter ville blokkere inngangen til administrasjonsbygget (Muséplassen) til Universitetet i Bergen (UiB) ble kjent. Studentene har i ukevis campet utenfor kontorene til universitetsledelsen i protest mot UiBs institusjonelle avtaler og samarbeid med israelske institusjoner.

Tirsdag har studentene trappet opp aksjonen ytterligere. Det var Bergensavisen (BA) som først meldte om dette.

— Vi prøver å blokkere alle inngangene fordi UiB ikke vil høre på kravene våre. Vi prøver å få dem til å lytte, sier Michel Schafstädt, student ved UiB og pressekontakt for demonstrasjonen, til Khrono.

Michel Schafstädt.

Alle inngangene til administrasjonsbygget ved Muséplassen nå barrikadert, og studentene har også begynt å demonstrere inne på universitetet.

Dette sier rektor

Rektor Margareth Hagen skriver i en sms til Khrono at hun er på reise og ikke kan la seg intervjue om saken for øyeblikket.

I tekstmeldingen skriver hun at hun kan bekrefte at demonstrantene er til hinder for ankomst til Museplass 1.

— Vi er opptatte av demonstrantenes rett til å demonstrere, men vi ønsker at medarbeidere som har sin arbeidsplass i byggene får tilgang til jobben sin. Vi må også være trygge på at UiB i denne perioden kan ivareta sikkerheten.

All eyes on Rafah.

— Mangel på engasjement

— Universitetets mangel på engasjement og vilje til å diskutere våre krav på deres styremøte er en skuffelse og et svik mot de verdiene vi trodde vårt universitet sto for. Vi krever å bli hørt, og vi krever handling, uttalte farmasistudent Miral Alabbasi fra Palestina i en pressemelding mandag.

Til BA tidligere tirsdag sa Michel Schafstädt, at det er to grunner til at aksjonsgruppen nå har valgt å barrikadere inngangene.

Funksjonalitet og hvilke signaler det sender. Det krever nå mindre folk ved hver inngang. Signalene det sender, håper vi, er at ledelsen ved universitet skjønner at vi ikke er villig til å fjerne oss, sier Schafstädt.

Powered by Labrador CMS