aksjehandel

Henlegger etterforskning mot Ola Borten Moe

Ingen indikasjoner på innsidehandel, ifølge Økokrim.

Ola Borten Moe
Tidligere statsråd Ola Borten Moe blir ikke lenger etterforsket av Økokrim.
Publisert Oppdatert

Det var VG som først meldte om saken. 

Etterforskningen har ikke avdekket opplysninger som gir mistanke om at Borten Moe har foretatt innsidehandel, skriver Økokrim på sine nettsider

Borten Moe gikk i fjor av som  minister for forskning og høgere utdanning, etter at E24 avslørte at han hadde kjøpt aksjer, blant annet i våpen- og teknologiselskapet Kongsberg Gruppen.  21. juli 2023 ble det kjent at Borten Moe, i 2022 og 2023, hadde kjøpt aksjer notert på Oslo børs mens han satt som statsråd. 

Det kom også frem at det i tiden før aksjekjøpene kunne ha foreligget innsideinformasjon, og som var kjent i statsadministrasjonen. Siden det var en mulighet for at Borten Moe kunne ha hatt tilgang til slik informasjon da han kjøpte aksjer, besluttet Økokrim den 21. august 2023 å åpne etterforskning i saken. 

— Det har gjennom etterforskningen ikke fremkommet noen holdepunkter for at Ola Borten Moe har foretatt innsidehandel. Dette samsvarer med det han selv har opplyst, sier sjef for Økokrim, Pål K. Lønseth i pressemeldingen. 

Den 21. juli 2023 ble det kjent at minister for forskning og høyere utdanning, Ola Borten Moe, i 2022 og 2023 hadde kjøpt aksjer notert på Oslo børs mens han satt som statsråd. Powered by Labrador CMS