nytt om folk

Her er den nye viserektoren ved NTNU i Ålesund

Går fra jobb i kommunen til universitetet.

Anne-Lise Sagen Major er ny viserektor ved NTNU i Ålesund.

I begynnelsen av august varslet avtroppende viserektor ved NTNU i Ålesund, Annik Magerholm Fet at hun kom til å gå av ved det kommende årsskiftet.

I begynnelsen av november kom søkerlisten for hvem som skal overta etter Fet, og en måned senere er det klart at dette blir Anne-Lise Sagen Major.

Det skriver NTNU i en pressemelding.

Fra stilling i kommunen

49 år gamle Sagen Major, som kommer fra stillingen som avdelingsleder i Ålesund kommune, danket dermed ut førsteamanuensis ved NTNU, Anniken Karlsen, og seniorrådgiver ved Høgskolen i Innlandet, Sahidaran Komandur, som var de to andre søkerne.

— Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben og å være med på å utvikle NTNU i Ålesund videre. Det har skjedd veldig mye bra etter fusjonen for seks år siden, og det skal bli spennende å ta del i fremtidens forskning og utvikling i Ålesund. Dette er en fin og god studieby, uttaler Sagen Major.

Overbevist rektor

Rektor Anne Borg sier følgende om ansettelsen:

— Sagen Major går inn i en viktig og ansvarsfull stilling ved NTNU, og jeg er overbevist om at hun vil bli en god viserektor i Ålesund.

Sagen Major har sin utdanning innen farmasi fra Universitetet i Oslo, og fra Eidgenössische Technische Hochschule i Zürich i Sveits, der hun tok doktorgrad.

Etter å ha flyttet tilbake til hjembyen Ålesund har hun i tillegg til jobben i kommunen også jobbet 10 år i Helse Midt-Norge, både som forskningssjef i Sykehusapotekene og som prosjektleder for Helseplattformen i Helse Møre og Romsdal. I tre år var hun i tillegg postdoc ved NTNU.

Powered by Labrador CMS