milliondryss

Høgskolen i Innlandet får gigantgave fra stiftelse

Sparebankstiftelsen Hedmark gir 125 millioner kroner til Høgskolen i Innlandet. Pengene skal i hovedsak brukes på forskning, og har som formål å styrke høgskolens universitetssøknad.

Rektor ved Høgskolen i Innlandet, Kathrine Skretting, er ikke overraskende godt fornøyd med pengegaven. Her er hun fotografert i en annen sammenheng.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

25— Vi er selvsagt veldig glade for denne gaven, sier rektor ved Høgskolen i Innlandet, Kathrine Skretting.

Det var tirsdag morgen at den store nyheten ble avslørt på en pressekonferanse.

Sparebankstiftelsen Hedmark tildeler 125 millioner kroner til Høgskolen i Innlandet, og ikke overraskende var det en svært fornøyd rektor Khrono fikk i tale like etter offentliggjøringen av tildelingen.

— Det regionale samarbeidet står sterkt i vår profil, og det er jo heller ikke første gang vi mottar penger på denne måten. Stiftelsen er dedikert når det gjelder viktigheten av å bygge opp regionen, og derfor støtter de vår universitetssøknad, sier Skretting.

Fikk over 40 millioner i 2017

Også i 2017 mottok Høgskolen i Innlandet en større pengegave fra Sparebankstiftelsen Hedmark. Den gangen var gaven på litt over 40 millioner kroner, mens beløpet nå er nesten tre ganger så høyt.

Ved utdelingen i 2017 hadde HINN et uttalt mål om å bli universitet innen 2020, men januar i år kom den nedslående beskjeden fra Nokut om at de har konkludert med at høgskolen ikke oppfyller alle kravene for å kunne bli universitet.

Alt håp er imidlertid ikke ute. HINN har kommet med tilsvar til vurderings- og evalueringskomiteen, som nå skal svare når på HINNs merknader før de oversender sitt svar til Nokut, der saken skal legges frem for styret i juni.

— Pengene vi får fra stiftelsen er viktig fordi det vil hjelpe oss å styrke områdene der vi har en viss sårbarhet. Etter mitt syn så oppfyller vi kravene om å bli universitet allerede, i tråd med overgangsordningen, sier Skretting, før hun understreker:

— Søknaden vår lever fortsatt. Vi er klare for å bli et universitet.

Skal styrke søknaden

De 125 millionene skal i hovedsak gå til faglige satsinger på doktorgradsområdene ved Høgskolen i Innlandet.

Tilsettinger av professorer, postdoktorer og stipendiater, samt generell utvikling av tilknyttede fagmiljøer og sentre vil være blant det pengene skal brukes på.

I en pressemelding fra Sparebankstiftelsen Hedmark legges det naturligvis ikke skjul på at gaven har som formål å styrke høgskolens universitetssøknad.

I tillegg til de 125 millionene har Sparebankstiftelsen Hedmark bevilget 25 millioner kroner til et fireårig forskningsprosjektprosjekt ved Handelshøgskolen Innlandet for å forske på regional utvikling og innovasjon. Dette prosjektet starter opp til høsten.

— Et særdeles viktig formål

Direktør i Sparebankstiftelsen Hedmark, Tore Anstein Dobloug, mener at sterke utdanningsinstitusjoner er avgjørende for den regionale utviklingen.

— Å bidra til økt kunnskap er et særdeles viktig og allmennyttig formål. Gaven fra stiftelsen skal utelukkende gå til å styrke høgskolen, understreker Dobloug, og fortsetter:

— Universitet er noe mer enn utdanning og forskning. For vår region er dette kanskje den viktigste enkeltsaken for kunnskap og innovasjon i vår generasjon.

Dobloug presiserer at gaven er gitt med flere forutsetninger, og at stiftelsen er opptatt av å følge opp sine gavetildelinger:

— Det gjør vi gjennom tett oppfølging og rapportering, slutter direktøren.

Powered by Labrador CMS