tilsetting

Hun blir ny prorektor for forskning ved HVL

Professor og prodekan Christine Øye ble torsdag ansatt som prorektor ved Høgskulen på Vestlandet. 

Christine Øye har forsket og undervist ved Høgskulen på Vestlandet i 25 år. Nå blir hun prorektor.
Christine Øye har forsket og undervist ved Høgskulen på Vestlandet i 25 år. Nå blir hun prorektor.

— Dette er en veldig spennende stilling, og jeg gleder meg til å begynne, sier Christine Øye i ei pressemelding. 

Øye er ansatt i en åremålsstilling på fire år. 

I dag er professoren tilknyttet Fakultet for helse- og sosialvitenskap ved Høgskulen på Vestlandet, der hun er prodekan for forskning. 

Øye er utdannet sosialantropolog og forsker på psykisk helse og eldreomsorg. Hun er særlig opptatt av innovasjons- og implementeringsforskning og forskningsetikk. 

Hun har allsidig bakgrunn fra HVL. Blant annet har hun vært medlem i høgskolestyret i flere perioder og har deltatt i større utviklingsarbeid. 

Rift om stillingen

Det var fire kvinner og fire menn som søkte på stillingen som prorektor. Gro Anita Fonnes Flaten var prorektor for forskning fram til hun sluttet før sommeren. 

På søkerlisten var blant annet prodekan for forskning ved Fakultet for helse- og vitenskap ved HVL, Christine Øye (56), og de to instituttlederne ved HVL, Tarald Seldal (57) og Oded Ben-Horin (52), som sitter i sjefsstolen for henholdsvis Institutt for miljø- og naturvitenskap og Institutt for kunstfag.

De andre på søkerlisten var doktorgradsstipendiat Kim Jarle Wroldsen (32), forskningsdirektør ved BerGenBio, Gro Gausdal (49), prosjektleder ved HVL, Bjarte Håvik, og studieprogramansvarlig for barnehagelærerutdanningen ved HVLs campus i Bergen, Margareth Eilifsen (52).

Powered by Labrador CMS