søkerliste

UiB-professor vil bli prorektor ved Høgskulen på Vestlandet

Får tøff konkurranse om stillingen.

Høgskulen på Vestlandet, her representert ved et bilde fra studiestarten ved campus Haugesund, er på prorektorjakt. Hvem som til slutt får stillingen blir klart 21. september.

56 år gamle Torill Larsen, som i dag har en professorstilling ved Universitetet i Bergen (UiB), står på søkerlisten til den ledige stillingen som prorektor for forskning ved Høgskulen på Vestlandet (HVL).

Torill Larsen.

— Dette virket såpass spennende at jeg var nødt til å søke, sier Larsen til Khrono.

HVL skal ansette ny prorektor for forskning etter at Gro Anita Fonnes Flaten sluttet før sommeren.

Denne uken ble søkerlisten offentliggjort, og det er klart at fire kvinner og fire menn skal kjempe om stillingen.

Forlot HVL for to år siden

Torill Larsen er langt ifra ukjent med Høgskulen på Vestlandet. Fra 2019 til 2021 var 56-åringen nemlig prodekan for forskning ved Fakultet for lærerutdanning, kultur og idrett ved HVL, som befinner seg midt i en omfattende søknadsprosess med å bli universitet.

Nettopp universitetsambisjonene var med på å motivere Larsen til å søke.

— Jeg har veldig lyst til å få være med å fullføre universitetsprosjektet, sier Larsen, som får tøff konkurranse om prodekan-stillingen.

På søkerlisten finner vi blant annet prodekan for forskning ved Fakultet for helse- og vitenskap ved HVL, Christine Øye (56), og de to instituttlederne ved HVL, Tarald Seldal (57) og Oded Ben-Horin (52), som sitter i sjefsstolen for henholdsvis Institutt for miljø- og naturvitenskap og Institutt for kunstfag.

To andre interne søkere

De andre på søkerlisten er doktorgradsstipendiat Kim Jarle Wroldsen (32), forskningsdirektør ved BerGenBio, Gro Gausdal (49), prosjektleder ved HVL, Bjarte Håvik, og studieprogramansvarlig for barnehagelærerutdanningen ved HVLs campus i Bergen, Margareth Eilifsen (52).

Hvem som til slutt trekker det lengste strået, avgjøres under HVlLsitt styremøte 21. september.

Stillingen som prorektor for forskning er en fireårig åremålsstilling med tiltredelse senest 1. januar 2024.

Powered by Labrador CMS