nord universitet

Hun skal lede utviklingen på Nesna

Tidligere Hadsel-ordfører Siv Dagny Aasvik skal lede utviklingsprosjektet på Nesna for Nord universitet.

Siv Dagny Aasvik skal lede utviklingsprosjektet på Nesna.
Publisert

— Vi har vært opptatt av å finne en leder av utviklingsprosjektet som nyter tillit på Helgeland, har god kjennskap til politiske prosesser og kan jobbe godt med prosjektledelse. Siv Dagny svarer til alle våre forventninger, sier Hanne Solheim Hansen, rektor ved Nord universitet i en pressemelding.

Nesna skal som kjent reetablere grunnskolelærer- og barnehagelærerutdanningen. I den anledning har Nord universitet satt sammen en prosjektgruppe og fire undergrupper som skal bidra inn i videreutvikling av området. Det er denne gruppen Siv Dagny Aasvik skal lede.

Kunne ikke si nei

Den nye prosjektlederen, som går inn i stillingen 1. juli, sier i en pressemelding at hun måtte ta jobben

— Dette var en mulighet jeg ikke kunne si nei til og jeg gleder meg stort til å ta fatt på arbeidet, sier Aasvik.

Hun trekker frem at hun har brukt over 20 år av livet på å jobbe med utvikling i Nordland. Regjeringens ambisjon om å reetablere Nesna var dermed midt i blinken for henne.

— Nå skal utviklingsprosjektet bidra til å gi mer aktivitet på det tradisjonsrike utdanningsstedet, sier hun.

Bestilt av departementet

Det er Kunnskapsdepartementet som har bestilt utviklingsprosjektet. Våren 2023 er målet om at det skal legges frem en anbefaling for rektor ved Nord universitet om hva man bør gjøre med området. Aasvik kommer fra en stilling i Egga Utvikling og vil ha permisjon derfra til engasjementet er over ett år etter tiltredelse.

— Vi vil legge opp til et nært samarbeid med Nesna kommune, regionrådene og Nordland fylkeskommune i arbeidet. Det er viktig at et store engasjementet som er vist på Helgeland nå kan brukes til å skape et best mulig universitetssted på Nesna, sier den nye prosjektlederen.

Powered by Labrador CMS