Kunnskapsminister og Statsråd Thorbjørn Røe Isaksen Foto: Nicklas Knudsen

Fire millioner til fusjons-samskipnader

Regjeringen fordeler fire millioner kroner til studentsamskipnadene ved de nye, sammenslåtte universitetene og høgskolene.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forslag til revidert nasjonalbudsjett i vår foreslo regjeringen å omfordele noen millioner fra det som var satt av til fusjonsarbeid ved universiteter og høgskoler. Noen av millionene  skulle bli fordelt til berørte studentsamskipnader.

Regjeringen foreslo i vår å sette av seks millioner til disse samskipnadene. Søndag 28. august har de foreslått fordeling av fire millioner.

— Sammenslåinger koster

— I arbeidet med strukturreformen har vi hele veien erkjent at sammenslåinger koster, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

— Det gjelder ikke bare for universitetene og høyskolene. Derfor vil vi nå styrke arbeidet med sammenslåing og organisasjonsutvikling ved studentsamskipnadene, slik at de blir best mulig rustet til å fortsette sitt arbeid med å gi studentene gode velferdstjenester, sier Isaksen.

Midlene fordeles slik

  • Norges arktiske studentsamskipnad: 1 million kroner. 
  • Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim: 1 million kroner. 
  • Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge: 1 million kroner.
  • Nord studentsamskipnad: 1 million kroner.

Omprioritering i revidert

I april 2016 fordelte departementet 115 millioner av 150 millioner kroner bevilget over statsbudsjettet for 2016 til ulike fusjonsaktører blant universiteter og statlige høgskoler.

Les også: Har fordelt 115 fusjonsmillioner

I tillegg ble det i statsbudsjettet for 2016 avsatt 25 millioner til andre tiltak som dels er øremerket Uninett, dels går de inn under Norges forskningsråd. Totalt er det snakk om 175 millioner til hele strukturprosessen.

Av de 150 millionene som er satt av til universiteter og statlige høgskoler og fusjonsarbeid der, gjensto det før revidert nasjonalbudsjett ble lagt fram 35 millioner kroner. I revidert budsjett reduserte regjeringen den gjenstående potten på 35 millioner til universiteter og statlige høgskoler ned til 23 millioner kroner.

Forskerforbundet var ikke fornøyd

Da revidert budsjett ble framlagt poengterte Forskerforbundet at det var snakk om kutt i fusjonspenger på 12 millioner kroner, mens departementet mener de omfordeler 8 millioner og bare kutter 4 millioner.

Les også: Kritiserer fusjonskutt på 12 millioner kroner

Av de 8 millionene departementet mener omfordeles innen fusjonsarbeid går 2 millioner kroner til sammenslåingsprosesser ved private høyskoler og 6 millioner kroner går til sammenslåingsprosesser ved studentsamskipnadene.

Les mer på Khronos samelsider om strukturreformen

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS