Revurderer kjønnsdelte bønnerom

— Skolens regelverk for godkjenning av studentforeninger er slik laget at man nesten kan nekte godkjenning av hvem som helst, ikke bare Islam Net, sa postdoktor Lars Gule på Khronos debattmøte i dag. Du kan se hele debatten i opptak her.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

HiOA blir beskyldt for rasisme etter å ha nektet Islam Net godkjenning som studentforening. Var vedtaket riktig?  Bør høgskolen fortsette praksisen med separate muslimske bønnerom for kvinner og menn? Dette var noen av spørsmålene som ble debattert i dag. Høgskoleledelsen kunne også melde om at de nå vurderer å avvikle separate muslimske bønnerom for kvinner og menn. 

HiOAs uavhengige nettavis, Khrono og Studentparlamentet arrangerte åpent frokostmøte og paneldebatt om Islam Net og bønnerom, på Fyrhuset høgskolesenteret fredag morgen. Det var første gangen de gjennomførte et slikt møte, og debattleder og Khronoredaktør Tove Lie er ganske fornøyd.

— Khrono er jo etablert for å lage debatt, blant annet - og jeg er fornøyd med at vi er igang med det på andre måter enn bare via nettavisen vår også. Men jeg skulle selvfølgelig ønsket at det var flere stemmer som hadde deltatt i dag. Det var et stort minus at det ikke var noen fra Islam Net som fikk til å delta, sier Lie. Deltakerne delte frokost og meninger om islam net, studentforeninger og bønnerom.

Islam Net har fått nei til å bli godkjent som studentforening ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), blant annet fordi de har praktisert kjønnssegregering ved arrangementer ved høgskolen. Samtidig legger skolen til rette for kjønnssegregering ved å tilby separate muslimske bønnerom for kvinner og menn. Islam Nets leder Fahad Qureshi har beskyldt høgskolen for rasisme etter avslaget. 

Panelet

I panelet satt: Studiedirektør Marianne Brattlandpostdoktor Lars Guledr.juris Jens Petter Bergstudentprest Valborg Orset Stene og studentparlamentsleder Tuva Aune Wettland.

Representanter for Islam Net var også invitert, men møtte dessverre ikke opp.

Debattleder er ansvarlig redaktør Tove Lie.

Frokostmøtet ble sendt direkte på web-tv, her ser du opptak av møtet:

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS