Dekan ved Det juridiske fakultet på Universitetet i Oslo, Dag Michalsen. Bildet er tatt i sammenheng med et intervju om makt og kjønn i akademia. Foto: David Engmo

Her er bildene du ikke fikk sett i år

Nyttårskavalkade. I løpet av et år tar Khronos fotojournalister mange bilder som ikke blir publisert. Her er noen av de beste du ikke har sett før.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er mange grunner til at gode bilder ikke blir brukt. Kanskje passet de ikke til saken de er tatt i sammenheng med. Kanskje var de for useriøse, kanskje var de for seriøse.

Eller så var det rett og slett ikke plass til flere.

Her er noen av fotografenes beste bilder fra 2017. Enkelte av dem har du sett før, de fleste er helt nye.

Foto: Ketil Blom Haugstulen

Tradisjonen tilsier at kandidater skal være blink for kakekasting når studentorganisasjonen for norske studenter i utlandet, ANSA, har ledervalg. I 2016 var det tre andre til å ta «kakestøyten». I år var det bare Ole Kristian Bratset som stilte som lederkandidat.

Foto: David Engmo

Da fotojournalist David Engmo fikk som sitt aller første Khrono-oppdrag å ta bilder av historieprofessor John Peter Collett ved UiO fikk han ikke beskjeden om at vi bruker breddebilder. Ved nyttår gjør vi et unntak, så du får sett dette blinkskuddet av et portrett likevel.

Foto: Siri Øverland Eriksen

En rektor uten smarttelefon er en sjeldenhet. Her er Curt Rice og NOKUTs tilsynsdirektør Øystein Lund (med ryggen til).

Foto: David Engmo

Mats Johansen Beldo har vært leder for Norsk studentorganisasjon (NSO) den siste halvdelen av 2017, men ennå har han ikke hatt så mye å være fornøyd med at vi har kunnet bruke dette bildet av ham.

...og da kan man jo gjette hvem dette er. Foto: David Engmo
Foto: Ketil Blom Haugstulen

UiB-rektor, Dag Rune Olsen, med støtte fra prorektor ved UiT, Wenche Jakobsen, satte seg til pianoet på festmiddagen i Universitets- og høgskolerådets møte på Lillehammer i november.

Foto: Skjalg Bøhmer Vold

På begivenheter som Kontaktkonferansen, hvor mange av Khronos hyppig brukte kilder er til stede, er det ofte at fotografene tar veldig mange bilder. Her har fotograf Skjalg Bøhmer Vold fanget rektor ved Nord universitet, Bjørn Olsen, og journalist i Khrono, Hege Larsen. Den ene i telefonen, den andre med hånden i håret.

Foto: David Engmo

Dekan ved det juridiske fakultet på Universitetet i Oslo, Dag Michalsen, lukker øynene.

Foto: Ketil Blom Haugstulen

Noen timer en kveld tidlig i 2017 var snittalderen bak baren på studentpuben Samfunnet Bislet høyere enn vanlig. Rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Curt Rice, og prorektor Nina Waaler tok et skift bak tappekranene.

Foto: Siri Øverland Eriksen

Flere politikere, blant andre Carl I. Hagen, satte seg på skolebenken ved Høgskolen i Oslo og Akershus for å lære om høyere utdanning før valgkampen. Her er det Hagen som testes.

Les også: 15 politikere på skolebenken

Foto: Ketil Blom Haugstulen

Ved studiestart på Høgskolen i Oslo og Akershus kunne feststemningen forsterkes med fargerike party-effekter.

Foto: David Engmo

Og siden vi først var i gang med de uvanlige høydebildene, tillater vi oss enda ett kunstnerisk portrett til av historiker Collett.

Foto: David Engmo

...og kontoret til professor Collett ved UiO er også dokumentert.

Foto: Ketil Blom Haugstulen

Studenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus skulle lære om anatomi. Det kan gjøres med grisunger. Studenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus skulle lære om anatomi. Det kan gjøres med grisunger.

Foto: David Engmo

Her er Arbeiderpartiets Nina Sandberg og Martin Henriksen fra Utdannings- og forskningskomiteen på besøk i Pilestredet 42 på HiOA, rett etter valget.

Foto: David Engmo

Roy Steffensen (Frp) ble bokstavlig talt stilt til veggs på Stortinget etter at han som ufaglært ble valgt til leder av Utdanningskomiteen for de neste fire årene.

Les også: Skole skal bli nytt kamptema for Frp

Foto: David Engmo

Forskeren Leslie Rutkowski hadde, sammen med mannen sin planlagt forskerkarriere ved Universitetet i Oslo, men orker ikke det norske tellekantsystemet og flytter hjem igjen.

Foto: Siri Øverland Eriksen

Dette er et av blinkskuddene du kanskje har sett før. Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum møtte Khrono under Arendalsuka, for å snakke om det han kalte jåleri i akademia.

Foto: Ketil Blom Haugstulen

Khrono har fulgt Pranab på den lange veien fra Nepal til han endelig fikk plass på studier ved NTNU.

Foto: Ketil Blom Haugstulen

Og så lar vi Erna Solberg og resten av gjengen på toppmøte i regjeringens representasjonsbolig ønske godt nytt år, selv om det her ser ut som om UiBs rektor Dag Rune Olsen er noe skeptisk.

Fakta

Fotografer i Khrono

Fotografene som tar bilder for Khrono er i all hovedsak med i Khronos studentredaksjonen.

De aller fleste er, eller har vært, studenter ved fotojournalistikk-studiet ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS