Redaktør Tove Lie i Khrono hevder blant annet at ingen medier har skrevet om seksuell trakassering i UH-sektoren før hun selv. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Khrono skrur av kommentarfeltet

Debatt. Etter ulike innspill om mangel på sikkerhet og personvern i verktøyet til tredjepartsleverandøren Disqus har Khrono, i likhet med flere andre medier, besluttet å skru av kommentarfeltet i avisen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uka ble det kjent at både TV 2 og Computerworld har bestemt seg for å skru av verktøyet Disqus som kommentarfelt.

— Vi har bestemt oss for å følge etter, sier redaktør Tove Lie i Khrono.

Dette skjer etter at NRKbeta har skrevet flere artikler om selskapet.

Et viktig mål for Khrono er å skape debatt, og det vil også være viktig framover.

Tove Lie

NRKbeta har framhevet at Disqus overfor dem innrømmer å ha brutt norske personvernlover. Ifølge NRKbeta sier selskapet Disqus at de ikke visste at Norge var en del av EØS.

— Usikkerheten som er skapt gjør at vi skrur av

I november omtalte NRKbeta også denne saken. De skrev da at seks norske nettsider har delt informasjon om sine besøkende. Det gjorde de via kommentarfelt drevet av det amerikanske selskapet.

— Usikkerheten som er skapt rundt leserne våre gjør at vi ikke ønsker å bruke dette verktøyer lenger, begrunner Khrono-redaktøren.

I november i år gjorde NRKbeta oss oppmerksomme på problemstillingen rundt en innstilling i disqus.

— Vi endret innstillingene den gangen, men nå tar vi skrittet fullt ut og stenger, sier Lie.

Dette har gjort at Khronos lesere og brukere ikke på samme måte som de medier som har brukt gratisløsningen, har eksponert sine lesere og brukere for disse utfordringene NRKbeta omtaler.

— Vi ønsker oss meninger og debatt

Lie forteller at Khrono nå har skrudd av kommentarfeltet på alle framtidige artikler, og at avisen har satt i gang en avvikling av abonnementet sitt hos Disqus, men at kommentarfelt på allerede publiserte artikler fortsatt kan eksistere, og dermed også muligheten til å kommentere på gamle saker.

— Diskusjonene i Khronos kommentarfelt har vært gode, og vi har hatt minimalt med nettroll. Men de fleste sakene og debattinnleggene har ikke blitt diskutert og kommentert. Jeg beklager overfor de flittige kommentarfeltbrukerne våre at vi nå stenger, men ønsker dem med videre inn i andre debattkanaler, sier redaktøren.

Det er fortsatt mulig å diskutere Khronos saker på avisens egen facebookprofil der mange saker blir delt. For få dager siden startet også Khrono facebookgruppen Norsk akademia. Redaktør Tove Lie håper at dette kan bli en god debattkanal både for Khronos lesere og andre i akademia.

— Et viktig mål for Khrono er å skape debatt, og det vil også være viktig framover. Vi håper leserne kan delta i debatt på Facebook-gruppene, sende innlegg til debatt@khrono.no eller sende tips til journalistene direkte eller på vår tips-epost, sier redaktør Tove Lie.

Powered by Labrador CMS