STUDENT

Kjempet om å bli Norges mektigste student. Nå skal han representere 20 millioner studenter i EU

 Jens Bartnes er valgt inn i styret av European Union Students (ESU) for 2024 og 2025. 

Jens Bartnes stilte som lederkandidat i Norsk studentorganisasjon, men tapte kampen. Nå skal han representere studenter i European Union for Students.
Publisert

— Jeg er veldig stolt, og gleder meg til å være en talsperson for 20 millioner europeiske studenter i året som kommer, sier Jens Bartnes i en pressemelding. 

Bartnes er avtroppende internasjonalt ansvarlig i NSO. 

På ESU sitt årsmøte forrige helg ble han valgt inn som medlem av Executive Committee, som er ansvarlige for daglig drift og politisk arbeid i organisasjonen. 

40 land

Komiteen består av en leder, to nestledere og syv styremedlemmer. ESU er en paraplyorganisasjon for 45 nasjonale studentorganisasjoner i 40 land. 

— En fantastisk nyhet at Jens ble valgt inn som vår representant i den europeiske studentbevegelsen for det kommende året, sier Oline Sæther, avtroppende leder av NSO. 

Det som skjer på europeisk nivå påvirker også hverdagen for norske studenter.  Derfor mener NSO det er viktig at det er tydelig demokratisk studentmedvirkning på alle nivå, fra den enkelte klasse eller det enkelte studieprogrammet, til det europeiske.

Var innstilt som ny NSO-leder

— Det kommende året kommer til å være fullt av muligheter for den europeiske studentbevegelsen. Både Bolognaprosessen og EU-parlamentet starter på nye sykluser etter sommeren, og jeg gleder meg til å være med og sette premissene for det politiske arbeidet i årene som kommer, avslutter Bartnes.

Bartnes var innstilt som ny leder av NSO av valgkomiteen. På landsmøtet ble Kaja Hovdenak valgt inn som leder. 

Powered by Labrador CMS