Sabrin Moueffaq (t.v.), Mia Jonine Tostrup og Susanne Ronaldsen fikk årets Åse Hiorth Lerviks priser. Foto: David Jensen / UiT

Fikk priser for kjønnsfokus i masteroppgave

Pris. På UiT Norges arktiske universitet deler man hvert år ut priser til studenter med gode masteroppgaver som har et kjønnsperspektiv. I år gikk prisene til Mia Jonine Tostrup, Sabrin Moueffaq og Susanne Rolandsen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden 1996 har Senter for kvinne- og kjønnsforskning på UiT Norges arktiske universitet delt ut «Åse Hiorth Lerviks priser» - en pris for beste masteroppgave med et kjønnsrelatert tema og en pris for beste masteroppgave med et kjønnsteoretisk perspektiv.

Prisene er til minne om Åse Hiorth Lervik som var den første kvinnelige professoren tilsatt ved UiT. Hun var sentral i arbeidet med å fremme kvinneforskning i norsk akademia.

Oppmuntring til fagmiljøet

Prisene er forhåpentligvis en inspirasjon til forskere og veiledere til å fortsette å rekruttere kandidater til kvinne- og kjønnsforskning.

Hege Kristin Andreassen

I år ble prisen for beste masteroppgave med et kjønnsrelatert tema delt mellom Mia Jonine Tostrup og Sabrin Moueffaq. Deres avhandlinger er skrevet innenfor feltet kvinnehelse og handler om hvordan vaginalinfeksjoner kan behandles på en effektiv og bærekraftig måte.

Prisen for beste masteroppgave med et kjønnsteoretisk perspektiv gikk til Susanne Rolandsen. Hun har sett på hvordan forståelser av kjønn og seksualitet påvirker studenters seksuelle og reproduktive helse i Addis Ababa i Etiopia.

Prisene, som hver er på 25 000 kroner og et diplom, hedrer først og fremst kandidaten som mottar den, men skal også være en oppmuntring til fagmiljøet kandidaten er uteksaminert fra.

Deler også ut stipend

— Prisene er forhåpentligvis en inspirasjon til forskere og veiledere til å fortsette å rekruttere kandidater til kvinne- og kjønnsforskning, sier senterleder Hege Kristin Andreassen i en nettsak på uit.no.

UiT har også delt ut to masterstipend til Ibrahim Larry Mohammed og Malin Beate Olovsson på 25 000 kroner.

Mohammed skal undersøke verdier, praksiser og institusjoner som underligger de såkalte hekseleirene i Papua New Guinea, Sør-Afrika og Kenya. Han skal se på hvordan kvinner kommer til leirene, hva som gjelder for dem der og hva leirene betyr for den lokale befolkningen.

— Ser på meg selv som feminist

— Jeg har kone og barn og ser på meg selv som en feminist. Jeg er opptatt av hva kvinner må gå gjennom, og vil gi dem en stemme, sier Mohammed i nettsaken.

Olovsson skal undersøke et teknologistøttet orientert treningsprogram som Sparebank1 Nord-Norge tilbyr sine ansatte. Hovedformålet er å redusere sykefravær, øke trivsel og forbedre helsen til de ansatte.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS