Studentleder ved Nord universitet, forteller at parlamentet får inn mange klagesaker de ikke har kompetanse til å håndtere og at de nå forventer at studentombud kommer på plass i 2018. Foto: Bjørnar Leksnes, Nord universitet

Forventer at Nord får studentombud i 2018

På Nord universitet har sykepleiestudenter opplevd problemer med en klagesak etter eksamen. Nå krever Studentparlamentets leder at Nord universitet får studentombud fra 2018.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var tirsdag Khrono skrev om sykepleierstudentenes forening, NSF Student, som krevde radikal forbedring av rettssikkerheten til norske studenter.

Les også: Vil ha radikal bedring av studenters rettssikkerhet

Som eksempel brukte NSF Student en sak fra Nord universitet, der studentene forteller at de har opplevd sen saksbehandling. Studentene hadde i tillegg søkt hjelp hos en studentrådgiver, ansatt av studentsamskpinaden.

Rådgiveren er satt på sidelinjen fordi både samskipnaden og universitetet mener han ikke kan rådgi studenter i en slik situasjon, men studentene på sin side følte dette var det nærmeste de kunne komme hjelp, samtidig som de etterlyser etablering av et studentombud ved Nord universitet.

— Ikke en unik sak

Leder for Studentparlamentet ved Nord universitet, Kevin Hovdal Holmli, forteller at Studentparlamentet har fått henvendelser fra en rekke studenter med ulike spørsmål i klagesaker ved Nord universitet.

Les også: Heller ett universitet i sør enn ett universitet i nord

— Denne saken fra Mo i Rana er dessverre ikke unik, sier Holmli og fortsetter:

— En utfordring vi har i studentparlamentet er at ingen har noen form for juridisk kompetanse og vi bruker derfor veldig mye tid på å prøve å finne fram i lover og regler, og vi har således ingen garantier for at vi kan komme med et godt og riktig svar. Studentene vil derfor oppleve å stå alene mot universitetet.

Kun rådgivere

Holmli beskriver at det finnes studentrådgivere i studentsamskipnaden og studieveiledere på universitetet, men han trekker fram at disse skal brukes til rådgivning og ikke til hjelp i klagesaker.

— Studentparlamentet har lenge sagt at vi trenger et studentombud ved Nord universitet nettopp for å være til hjelp i slike saker som dette, men har foreløpig ikke fått gjennomslag hos universitetsledelsen, sier Holmli.

Krever Studentombud fra 2018

Rektor ved Nord universitet Bjørn Olsen, trakk fram for Khrono torsdag at de på generelt grunnlag mener at studentene ved Nord universitet har god tilgang til veiledning dersom de ønsker å klage på karakterfastsetting, blant annet gjennom fakultetsadministrasjon og eksamenskontor.

Samtidig sa han om studentombud:

— Spørsmålet om studentombud er til vurdering her hos oss, vi har en aktiv studentorganisasjon som er svært opptatt av dette. Vi vil gjøre en vurdering av dette i budsjettet for 2018, svarer Olsen.

Til dette svarer studentleder Holmli:

— Nå kan vi ikke vente på studentombud lengre og vi forventer derfor at rektor ikke bare vurderer dette inn i budsjettet for 2018, men at rektor faktisk prioriterer det.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS