Høgskolen har fått en klagesak mot seg, men assisterende direktør Torbjørn Eeg Larsen forteller at de føler seg trygg på både prosess og leverandør som er valgt. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Har fått klage etter kjøp av eiendomssystem

HiOA har fått en klage mot seg i klageorganet for offentlig innkjøp (KOFA). Innkjøpet gjelder et styringsprogram i eiendomssektoren.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klagen ble registrert hos KOFA 5. juli, og John S. Ramsvik i KOFA bekrefter at de jobber med saken.

— Men slik vi har forstått HiOA går de videre med kontrakten uansett den 6. august og da vil saksbehandlingen vår ta lengre tid, typisk 13-16 måneder, sier Ramsvik.

Han forteller at hastesaker hos KOFA har en behandlingstid på 2-3 måneder.

— En mindre anskaffelse

Assisterende direktør på HiOA, Torbjørn Eeg Larsen, forklarer at innkjøpet er en såkalt begrenset anskaffelse godt under terskelverdien på 500.000 kroner. Larsen forklarer at det gjelder innkjøp av et såkalt FDVU-system, der bokstavene står for Forvaltning-Drift-Vedlikehold-Utvikling. Det er et  kjernesystem for drift og forvaltning av eiendomsmasse.

— Vi valgte løsning fra Lydia som FDVU system før sommeren. Det brukes bl.a. også av NTNU og Universitetet i Bergen (UiB).  En annen konkurrent og tilbyder var Incit som først har bedt om innsyn i Lydia's tilbud og deretter valgt å innklage vår beslutning til KOFA, forteller Larsen.

— Vi føler oss veldig trygge både på den prosessen vi har gjennomført og valget vi har gjort, sier Larsen.

Tre veier videre

I motsetning til KOFA sier Larsen at HiOA ikke har tatt den endelige beslutningen om hva de gjør nå etter at klagen ble levert inn.

— Vi har tre valg. Vi kan starte på nytt, med de ulemper og forsinkelser det medfører. Vi kan avvente klagebehandlingen i KOFA med de forsinkelser det skaper eller vi kan kjøre videre med det firmaet vi har valgt. Det siste valget har en økonomisk risikoside vi må vurdere, sier Larsen, som gjentar at HiOA føler seg veldig trygge i denne saken. 

Ingen kommentar

Daglig leder hos Incit svarer Khrono at han dessverre ikke kan kommentere saken nå.

— Jeg kan dessverre ikke kommentere dette nå, utover å bekrefte at vi har levert inn en klage, sier Knut Håkon Frølich.

— I den grad dere har tilgang til klagen hos KOFA, går det fram av denne hva det dreier seg om. HiOA har fått tilsvarsfrist den 15. august. Deretter skal klagen behandles i KOFA, sier Frølich.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS