Flytter konferanse til Arendal

I år legger Høgskolen i Oslo og Akershus sin kunnskapskonferanse til Arendalsuka, i konkurranse med blant annet Universitetet i Agder, som har konferanse samme dag.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag morgen 17. august i Arendal kino åpner kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen konferansen «Kompetanse for fremtiden» som Universitetet i Agder arrangerer sammen med Norges Forskningsråd, Universitets- og høgskolerådet og NIFU.

Et steinkast unna, på Tyholmen hotell, står Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) klar for å fange opp deltakere til Kunnskapskonferansen samme ettermiddag. Her er temaet hvordan høyere utdanning og forskning kan bidra til å utvikle kommunale tjenester.

Viktig arena

Fungerende kommunikasjonsdirektør på HiOA, Tore Hansen, sier at Kunnskapskonferansen er et nytt tiltak på HiOA. Den ble arrangert første gang ifjor, men da i høgskolens egne lokaler i Oslo.

Hvorfor legger dere konferansen til Arendal i år?

— Vi er fortsatt i en fase hvor vi ser etter gode måter å gjøre dette på. Arendalsuka samler viktige beslutningstakere på ett sted, og vi hadde lyst til å teste ut hvordan vårt konsept kunne tilpasses dette arrangementet, sier han.

Hansen sier at begrunnelsen for konferansen ligger i HiOAs strategi om å delta i og påvirke samfunnsdebatten.

— Vi fant ut av vi trengte en arena hvor vi kunne ha større innflytelse på tematikken selv, samtidig som vi vil ha et eksternt fokus og eksterne innledere og deltakere, sier han.

Flere om beinet

Det er jo en annen stor kunnskapskonferanse samme dag under Arendalsuka, skal dere konkurrere?

— Mandag 17. august er i stor grad viet utdanningspolitikk, derfor er også vi der den dagen. Det er mange arrangementer under Arendalsuka, noe som både er en fordel og en utfordring. En fordel fordi det gjør det mer interessant å være der, og vi får drahjelp i markedsføringen av vårt arrangement. Utfordringen ligger selvsagt i at arrangementene kommer tett som hagel, sier han.

Velferdsbarometer

HiOAs konferanse åpnes av høgskolens nye rektor Curt Rice, og hele den nye toppledelsen er tilstede. Under konferansen skal blant annet HiOAs nye Velferdsbarometer lanseres.

Barometeret skal, basert på  HiOAs forskning, måle hvor velferds-Norge står i dag, hvilken retning utviklingen går i, og hvilken kompetanse som trengs i framtiden, ifølge programmet. Høgskolens nye prorektor for utdanning, Nina Waaler, skal fortelle om prosjektet, som har om mål å utvikle utdanninger, endre praksis, og være grunnlag for en mer kunnskapsbasert politikk.

— Når det gjelder Velferdsbarometeret tror jeg det kan bli et nytt og spennende bidrag fra HiOA i samfunnsdebatten. Jeg tror mange ser at HiOA med våre utdanninger og vår forskning framstår som en stadig viktigere og sentral aktør innenfor dette feltet. Og da er det kanskje naturlig at vi løfter blikket og peker på noen utviklingstrekk vi ser. Her vil forskningsinstituttene våre være helt sentrale bidragsytere, sier han.

Finansiering og struktur

I fjor var temaet for HiOAs kunnskapskonferanse struktur og finansering for bedre kvalitet. Tore Hansen mener at høgskolen traff godt med dette temaet.

— Det gjorde at både ledelsen og HiOA for øvrig var godt forberedt på den debatten som har pågått i ettertid, og bidro til at HiOA kunne være med og påvirke, sier han.

Hansen sier at en mulighet framover vil være at HiOA arrangerer Kunnskapskonferansen annethvert år på HiOA, og i valgår under Arendalsuka.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS