Kristile Skorge og Berit Kolberg Rossiné er nye duirektører på Universitetet i Oslo (UiO). Fotomontasje: UiO
Kristile Skorge og Berit Kolberg Rossiné er nye duirektører på Universitetet i Oslo (UiO). Fotomontasje: UiO

Nye direktører for kommunikasjon og forskning på Universitetet i Oslo

Direktører. Styret ved Universitetet i Oslo har i dag tilsatt Berit Kolberg Rossiné som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt og Kristel Skorge som direktør for forskningsadministrasjon ved UiO.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Berit Kolberg Rossiné er av styret ved Universitetet i Oslo tirsdag 23. oktober ansatt som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt. Hun kommer fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i Helsedirektoratet, som hun har hatt de siste åtte årene, heter det i en pressemelding fra UiO.

Rossiné er cand.polit. fra UiO og har lederkurs fra Forsvarets høgskole og Solstrand-programmet. Hun har lang erfaring med kommunikasjon og ledelse på helsefeltet og har tidligere vært journalist i Dagbladet.

Får nå tilbud om stillingene

Kristel Skorge kommer fra stillingen som leder av FoU-seksjonen i NAV. Hun har tidligere vært, blant annet, instituttleder for Institutt for offentlig administrasjon og velferd ved OsloMet, og førsteamanuensis og underdirektør for FoU ved Universitetet i Stavanger.

Vi rigger nå vår sentrale administrasjon for å gi enda bedre støtte til hele organisasjonen.

Svein Stølen

Skorge har en ph.d. fra Universitetet i Bergen, og en Master of Public Administration fra Copenhagen Business School.

Rossiné og Skorge får nå tilbud om stillingene.

Viktige brikker i det administrative støtteapparatet

I følge pressemeldingen har rektor Svein Stølen har vært tett involvert i rekrutteringen av de to direktørene, og han skal være svært fornøyd.

— Vi rigger nå vår sentrale administrasjon for å gi enda bedre støtte til hele organisasjonen. Med tilsettingen av disse to svært kompetente lederne faller noen viktige brikker på plass i det store UiO-maskineriet, sier Stølen, i følge meldingen.

Nye avdelinger under seg fra 1. januar 2019

Både avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt og avdeling for forskningsadministrasjon blir nye avdelinger på UiO som opprettes fra 1. januar 2019.

Avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt består av til sammen 34 medarbeidere fordelt på to seksjoner og en stab, og vil ha ansvar for strategisk og operativ kommunikasjon, eksternt og internt ved UiO. .

Avdelingen for forskningsadministrasjon vil få en nøkkelrolle i den administrative oppfølgingen av UiOs forskningsstrategiske målsettinger, samt ansvar for forvaltning av sentrale forskningsadministrative tjenester til UiOs enheter og forskningsgrupper, heter det i pressemeldingen.

Endelig struktur for avdelingen vil bli avklart i løpet av høsten 2018. Avdelingen vil bemannes med ca. 25 årsverk.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS