Lancet fikk «bekymringsmeldinger» om studien som viste at hver tredje student er psykisk syk 28. november 2023 - 06:48
Tingretten avviser søksmål fra UiO-studenter Oslo tingrett avviser gruppesøksmål fra studenter som i vår varslet et krav på over en halv milliard kroner på grunn av manglende godkjenning av emner tatt i utlandet.
Rektor Stølen etterlyser mer tillit. — Regjeringen svekker meg Han er en smule forbannet og grundig lei av å bli overstyrt. Rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, etterlyser mer tillit.
— Ikke aktuelt å hente hjem studenter fra Israel Universitetet i Oslo opplyser det ikke er aktuelt å hente hjem ni studenter som er på utveksling i Israel.
Iranere fikk opplæring på sikkerhetssensitivt utstyr ved Universitetet i Oslo Utstyret kan brukes i produksjon av atomvåpen. Norge forbyr iranske statsborgere å bruke utstyret uten å søke lisens. UiO har ikke søkt om lisens.
Lanserer ChatGPT- tjeneste for studenter og ansatte Med GPT UiO, kan Universitetet i Oslo tilby den første GPT-baserte tjenesten i Norge som er lovlig å bruke i utdanningssektoren.
Regjeringen vil flytte 100.000 insekter. Uforsvarlig og umulig, mener Universitetet i Oslo Universitetet i Oslo og forskningsinstituttet Nibio har kranglet om en insektsamling i ti år. Nå skjærer regjeringen gjennom, men universitetet vil ikke gi seg.
Akademikere flest skygger , men disse to driver full valgkamp for partiet De tilhører en sjelden art i akademia: Idehistoriker Reidar Aasgaard og statsviter Nuno Marques er begge aktive i Senterpartiet.
UiB «avslører seg som inkompetent», meiner ekspert på opphavsrett Jussprofessor meiner fjerninga av gatekunstverket «Fjordprinsessa«er i strid med åndsverkloven.
Universitetet måla over kunstverk det sjølv lista opp som kulturarv Kunstverket blei sett opp med UiBs velsigning og seinare karakterisert som kulturarv i bok om kunst og arkitektur — bestilt av universitetet.
Ønsker å takke kolleger etter knivstikkingen Den ene av de to fornærmede etter knvistikkingen ved UiO torsdag takker kolleger for hjelpen. UiO varsler gjennomgang av rutiner.
Universitetet i Oslo har færrest studiepoeng per student Jumboplassen tvinger universitetet til å tenke nytt for å sikre inntjeningen. Det tilbyr gradsstudenter 20 studiepoeng i ekstra fordypning for å øke antall avlagte studiepoeng.
Denne uken er det studiestart i store deler av landet Rundt 300.000 studenter skal begynne på eller fortsette med høyere utdanning denne uken. Se alle bildene fra studiestart landet rundt.
UiO: Vi er klare for samfunnsoppdraget Inkludering av barn og unge UiO er klare til å bidra med ny forskning og forslag til hvordan selve designen for et slikt samfunnsoppdrag bør se ut.
Universiteter vil at det skal bli lettere å ta tog til Europa Universiteter gir tommelen opp for at ansatte kan ta lange togturer i utlandet.
Det er allerede nok press på internasjonale forskere i Norge Postdoktor Arno Van Hootegem fra Belgia har snart lært nok norsk til å kunne bruke det som undervisningsspråk. Han er en av de privilegerte, skriver han.
34 søkere til sju ledige dekanstillinger i Agder Tre av sju dekaner søker ny periode ved Universitetet i Agder fra nyttår, mens én blir prorektor samme sted. Se søkerlisten her.
Stor nedgang i studenter utenfor EU og EØS Færre internasjonale studenter takker ja til studietilbud sammenliknet med i fjor. Noen masterprogram berger seg ved å rekruttere søkere fra Skandinavia og EU.
Fire universiteter får godkjent på kvalitet Fire universiteter får godkjent sitt kvalitetsarbeid, men får også med seg en del råd om hvordan de kan sikre kvalitet i utdanningene.
Det kan stå om livet. Legg alt til side og les dette Alt du ikkje vil vite om prokrastinering (og har utsett å spørje om)
— Raseforskinga var sentral då Noreg vart forma Forskarar har forsvart kolonialisme, slaveri, fornorsking og folkemord. — Ein arv vi må forhalde oss til, seier forfattar av ny bok om rasevitskapen.
OsloMet anbefaler studenter å slette TikTok OsloMet anbefaler studenter som har tilgang til universitetets interne digitale systemer, å slette TikTok og Telegram.
Ble kåret til årets museum Naturhistorisk museum i Oslo er kåret til «Årets museum 2023» av Norges museumsforbund.
Universitet og forskningsinstitutt går i tospann Universitetet i Oslo og Norsk Regnesentral satser på samarbeid i kampen om forskningsmidler. En ny avtale gjelder også bidrag i undervisning.
Anbefaler alle ansatte ved universiteter og høgskoler å slette TikTok og Telegram Kunnskapsdepartementet anbefaler at ansatte i universitets- og høgskolsektoren ikke har TikTok og Telegram på sine tjenestetelefoner.
Vil takke nei til foredrag hvis DFØ er involvert Professor Grete Brochmann har opplevd DFØ-systemet som svært tidkrevende og har fått nok.
NTNU ønsker kjønnspoeng ved åtte nye studier NTNU ønsker å ha kjønnspoeng for opptak til i alt 40 studier, og ber samtidig om å få slippe å søke på nytt hvert år.
Vedtok prisliste for internasjonale studenter Universitet i Oslo (UiO) vedtok prisliste for internasjonale studenter på styremøtet tirsdag.
Fire universiteter får bestått på kvalitet Fire universiteter har fått sjekket sitt kvalitetsarbeid, og Nokuts sakkyndige konkluderer med at alle oppfyller de formelle kravene.
Flere gjennomfører studier på normert tid. Studentleder jubler likevel ikke Andelen studenter som tar sin bachelor på normert tid, har økt med 14,5 prosentpoeng på ti år. Tallene imponerer likevel hverken studentleder eller viserektor.
Akademia skårer dårligere på tilknytning til arbeidsliv Norske universiteter og høgskoler blir stadig dårligere på tilknytning til arbeidslivet, ifølge studentene. — Jo mer vi har jobbet med dette, desto dårligere har vi skåret, sier Trine Waaktaar ved UiO.
Satser på nye campus. Får kritikk på ett punkt fra sør Universitetet i Oslo vil satse på campus i sør, i Innlandet og på Kjeller. Berørte naboinstitusjoner har få innvendinger, men UiO høster kritikk på ett punkt av Universitetet i Agder.
Krever mastergrad i strid med egne anbefalinger Universitetet i Bergen forlanger mastergrad til 7 av 10 stillinger som normalt skulle krevd bachelor. — Teoretisk mulighet for at gode søkere blir ekskludert, sier HR-direktøren.
Fortviler over at kulturhistorie havner i magasin og ikke på museum Kunsthistorikere er bekymret for statusen til middelalderkunst og kulturhistoriske museer i Norge, etter at det ble kjent at også kulturhistorisk museum i Bergen stenger på ubestemt tid.
Skuffet over klimasvar fra rektorene — Jeg føler egentlig vi drømmer ganske stort, sa viserektor ved Universitetet i Oslo, da hun ble utfordret på bærekraft av studentene.
Følte seg holdt som gissel for det han brydde seg om Forskerforbundet vil ha slutt på ufrivillig overarbeid i akademia. — Alt som ble forventet av meg utgjorde samlet sett en 250 prosent stilling, sier Alexander Sandtorv.
Universitetene krever master til kontorjobber der videregående hadde vært nok Master gjør deg ikke nødvendigvis bedre stilt til å utføre oppgavene i disse stillingene, sier Henrik Dalstø, som selv har to mastere.
Reagerer på tungrodd juksebyråkrati. — Absurd ressursbruk — Det er ingen som tjener på den måten vi gjør det på i dag, sier førsteamanuensis Margrethe Stang.
17 høgskoler og universitet slipper DFØ-tvang 17 universitet og høgskoler blir likevel ikke tvunget til å velge det skandaleomtalte økonomisystemet til statlige DFØ.
Nekter studentene adgang til dekanmøtene — Jeg trenger en ledergruppe der jeg kan diskutere åpent og ærlig, sier rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen.
Digitale møter blir førstevalg i nasjonale utvalg og råd som ledes av NTNU Alle reiser skal vektes mot miljøhensyn, og digitale møter skal prioriteres i nasjonale råd, utvalg og lignende som ledes av NTNU.
Nedtur for forskning finansiert av gaver Etter at gaveforsterkningsordningen ble avviklet, har gavefinansiert forskning ved Universitetet i Bergen gått ned rundt 15 prosent. Også andre steder i landet blir det mindre forskning per gavekrone.
Fire universiteter har vedtatt en strategi som fratar forskerne rettigheter til sine arbeider Dette må bare droppes, skriver professor ved Universitetet i Oslo, Olav Torvund.
Kunstig intelligens: — Vil bli bruk for fleire kunnskapsarbeidarar Ingen grunn til at forskarar skal frykte for jobbane sine. Tvert imot, ifølgje NHH-professor Tor W. Andreassen.
Kritikken hagler mot nye forslag om finansiering Manglende analyse og risikovurdering, «potensielt store konsekvenser» og frykt for «ekstreme utfall» av regjeringsforslag om finansiering, mener sentrale stemmer i UH-sektoren.
Medieprofessor: — Kunstig intelligens vil ta jobben frå mange forskarar Dei som snur seg fortast vil klare seg best, trur Petter Bae Brandtzæg.
Flyreiser skader både miljøet og forskningens troverdighet Universiteter og høgskoler har et særskilt ansvar for å tilrettelegge for mindre reiseintensiv forskningspraksis. Og det haster, skriver Christian Haugestad.
Vi trenger en ny statsråd, og det kjapt Statsråden har over lang tid utvist manglende respekt for sektoren han bestemmer over, skriver Knut Jørgen Vie.
Det er ikkje vanleg at professorar blir biskopar i Den norske kyrkja Den norske kyrkja utmerker seg negativt samanlikna med folkekyrkjene i nabolanda. Dei har på ein ganske annan måte rekruttert biskopar frå akademiske toppstillingar, skriv Hallgeir Elstad.
Det fysisk læringsmiljøet kan ikke nedprioriteres Fysiske læringstilbud på campus koster mer enn de digitale, men vi har ikke råd til å spare, skriver Svein Stølen og Bjørn Stensaker.
Mener «analog-akademia» er sinker på nettstudier NKI-fagskolen har lagt ned alle fysiske studier i tre storbyer. — Akademia henger etter. Grunnholdningen om at fysisk undervisning er det eneste saliggjørende, er trist, sier toppsjefen.
Samfunnsøkonom får Humsam-prisen for 2023 Bård Harstad får Det Norske Videnskaps-Akademi sin Humsam-pris for 2023.
Vil ha mulighet til å søke om flere enn fem fremragende utdanningssentre De gamle universitetene vil fjerne antallsbegrensningen på søknader om Senter for fremragende utdanning (SFU).
Over hele landet arrangeres «demoeksamen» for pandemistudentene På grunn av koronapandemien har flere av dagens studenter knapt hatt en skoleeksamen. Ved flere universiteter prøver de nå å bøte på det.
Rikskjemiker får årets formidlingspris Alexander Sandtorv får Forskningsrådets formidlingspris 2022 for formidling av kjemiens kraft til et stort publikum.
NTNU setter beredskap når nytt økonomisystem innføres Det tekniske skal i all hovedsak være på plass, men det er fremdeles flere varsellamper som lyser rødt før innføringen av nytt økonomisystem.
Etterlyser rutiner for å ivareta forskere som trakasseres og hetses Sofie Høgestøl mener universiteter og høgskoler må være tydeligere på eget ansvar i debatten om hets og trakassering av forskere.
Nokon har sirup i maskineriet. Men berre eitt universitet droppar klimarekneskapen Dei to største har sirup i maskineriet. Men berre eitt universitet droppar heile klimarekneskapen.
Regjeringen åpen for å bruke mer penger på Vikingtidsmuseet Kunnskapsdepartementet har kvalitetssikret prosjektkostnadene for nytt vikingtidsmuseum. Nye beregninger gjør at regjeringen åpner for å bruke mer penger.
Sterke forskingsmiljø tar lang tid å bygge opp og kort tid å rive ned Det er særs uheldig for forskinga på språkvitskap at det ikkje er midlar eller politisk vilje til å finansiere eit slikt framifrå senter, skriv Elizabeth Lanza og Unn Røyneland.
Vi trenger mer internasjonalt samarbeid, ikke mindre Universitet i Oslo mener at forslaget om studieavgifter for studenter fra land utenfor EØS/Sveits ikke bør innføres, skriver viserektor for utdanning Bjørn Stensaker og rektor Svein Stølen.
I ei tid der sanninga står på spel, kan filosofen frå Myrkdalen gi ei handsrekning? Falske nyhende, kansellering, krig og miljøkrise. Det finst mange grunnar til å hente Hans Skjervheim (1926-1999) fram igjen.
Vi trenger lektorutdanninger av høy kvalitet Forskning og evalueringer viser gjentatte ganger at idealer og realitet ikke alltid stemmer overens. Er det idealene eller institusjonene det er noe galt med?
Mestrer avansert matte, men ikke gangetabellen Ida T. Storehaug tar en doktorgrad i partikkelfysikk, men kan fortsatt ikke gangetabellen. — Å pugge uten å forstå, har liten verdi, sier professor i matematikk.
Rasisme: — Universitet og høgskular har eit sterkt behov for opplæring Kunnskapssektoren slit med å forstå at den har eit problem med rasisme og diskriminering, hevdar forskar Mona Abdel-Fadil.
Reagerer kraftig på forskningskutt Regjeringens foreslåtte kutt i bevilgninger til de frivillige programmene i European Space Agency (ESA) setter mye av norsk romforskning i en svært vanskelig situasjon.
Feirar Ottar Brox (90), og det skjer i Nord-Noreg — Ein skal ikkje vente seg for mykje av ein som har 10 år igjen til 100, seier Ottar Brox. Men etter snart 60 år i manesjen har den markante forskaren og debattanten meir på lager.
Får fire nye år som dekan Frode Helland blir dekan i fire ny år ved Det humanistiske fakultet på Universitetet i Oslo.
Strong dissatisfaction of university pedagogy courses? As we know from our courses, it is hard to learn and to change, which is what we ask of our colleagues, four employees at the Department of Education at the University of Oslo write.
En doktorgradsutdanning i krise? De aller fleste kommer seg faktisk i mål med doktorgradsutdanningen, skriver Petter Nielsen.
Kartlegger tilfluktsrom på campusene Krigen i Ukraina har fått flere universiteter og høgskoler til å sette i gang kartlegging av tilfluktsrommene sine og hvilken stand de er i.
«Å rakke ned på hverandre med bevingede ord er en edel sport. Så lenge det ikke blir altfor jævlig» Kansellert, kremert, utradert. Er håpet ute for bråkmakarane?
Studentene vippet dekanvalget ved UiO — Det var overraskende for flere av oss at studentenes stemmer ble avgjørende, sier leder av valgstyret ved Det medisinske fakultet på Universitetet i Oslo.
Diskuterer utviklingsavtale bak lukkede dører Universitetet i Oslo har høstens første styremøte i dag, tirsdag. Møtet starter med at dørene lukkes og universitetets avtale med Kunnskapsdepartementet diskuteres.
Universitetene snur ryggen til digital undervisning Førsteamanuensis Oddveig Storstad droppet all digital undervisning etter pandemien og mener det gjør undervisningen bedre. Pedagogikk-nettverk frykter at akademia går for raskt tilbake til slik det var før.
Vage svar på globale spørsmål i dekanvalgkamp Vi oppfordrer lagene til å tydeliggjøre planen for global helse i valgprogrammene, skriver 13 ansatte ved avdeling for samfunnsmedisin og global helse.
Freyas skjelett havner på museum i Oslo Skjelettet til hvalrossen Freya, som ble avlivet i Oslofjorden, skal inn i samlingene ved Naturhistorisk museum i Oslo. Men det skal ikke stilles ut.
Advarer mot å spå om framtidas behov i ny stortingsmelding — Det er behov for å prioritere utdanninger som er etterspurt fra både studentene og arbeidslivet, sier Ola Borten Moe. Humaniora-ledere advarer statsråden mot å forsøke å spå om framtidas komptansebehov.
Reagerer på at universitetene ikke får komme med høringsinnspill Kunnskapsdepartementet droppet å be om innspill fra de enkelte universitetene og høgskolene i en fersk høringsrunde. – Svekker vår autonomi, advarer rektorene Svein Stølen og Margareth Hagen.
Universitetenes utgifter til strøm har gått i taket De økte energikostnadene ved universitetene i Sør-Norge er på drøyt 200 millioner kroner til sammen.
«Faste midlertidige» skal under lupen Utfordringen blir å definere hva som er uønsket midlertidighet, mener forsker Jens Plahte.
Stølen mener det er på tide å være uhøflig Er Norge krigsprofitør? Og er det grønne skiftet egentlig bærekraftig? Dette er blant ubehagelige temaer som Universitetet i Oslo tar opp i en ny debattserie.
Humanioradekan frykter svært trange kår etter Fripro-kutt — Når Fripro ryker, ryker veldig mye av den eksterne forskningsfinansieringen til humaniora. Det kommer vi til å merke godt, sier dekan ved Universitetet i Oslo.
UiO-ledelsen sier nei til flere av Kierulf-forslagene Vil ikke forholde seg til begrepet «akademisk ytringsfrihet».
UiO-ansatte savner «kompiskolleger» Særlig internasjonalt rekrutterte ansatte ved Universitetet i Oslo savner å være en del av et inkluderende arbeidsfellesskap, viser en ny undersøkelse.
Et typisk forsøk på kansellering Embla Imsets kilder, Imsets egen tolkning av dem og hennes beskrivelse av min rolle, er stråmenn, skriver professor Kristian Gundersen.
Har fjerna krav om «positiv omtale» i Equinor-avtalar I ni år har universiteta forplikta seg til å rose forsking knytt til sponsing frå Equinor. No er kravet fjerna, under ein månad etter at media omtalte det.
Pensjonering ingen hindring i akademia Da Brit Salbu bidro i en positiv NOU (2008) om thorium-kjernekraft i Norge, uttalte daværende nærings- og energiminister Åslaug Haga (sp) følgende: «Denne går rett i skuffen!» Salbu er nå pensjonert, men ikke ferdig i akademia.
Formidlingspris til Sofie Høgestøl. — Overraskende Jurist Sofie Høgestøl mener det er et samfunnsansvar å formidle.
Skal gå gjennom egen byggportefølje I onsdagens møte skal styret ved Universitetet i Oslo se på egne byggeprosjekter, dele ut priser og ansette assisterende universitetsdirektør.
Mener jobbsøkere må få rett til å se hva andre mener om dem Vitenskapsombud Knut Ruyter mener jobbsøkere i akademia må få rett til å se alle vurderinger som gjøres av personlig egnethet i en søknadsprosess. — Dette handler om rettssikkerhet. Referanser er også mennesker og kan ha en agenda, sier Ruyter.
Her kan du reise tilbake i tid Geologibygningen er ikke lenger en tredimensjonal lærebok for studentene, sier professor Jørn Hurum.
Flere faller betydelig. Søkertallene er tilbake til normalen UiT Norges arktiske universitet har tilbakegang i søkertall godt over landsgjennomsnittet, mens noen andre institusjoner har mindre reduksjon.
Satser videre på matematikk og grunnforskning Trond Mohn og hans stiftelser vil fortsette å bidra finansielt i en særegen norsk satsing på faget matematikk.
UiO-rektor mener vi må tenke annerledes om bosetting av flyktninger — Tidligere har man bosatt, så funnet studietilbudet, sier UiO-rektor Svein Stølen. Nå mener han vi må tenke motsatt.
Ti av elleve læresteder har vurdert å overvåke studentene Institusjoner sier de gjerne ville hatt bedre kontroll på hva som skjer under hjemmeeksamen, men ikke gjennom overvåkning, viser en undersøkelse gjort av Sikt.
Mugabe, Putin, Jon Fosse og Mor Teresa. Æresdoktorat er ikkje for kven som helst Mugabe, Putin, Jon Fosse og Mor Teresa. Æresdoktorat er ikkje for kven som helst.
Demonstrerte for et fritt Ukraina: — En mørk dag Flere frykter for akademiske kolleger, studenter og den akademiske friheten etter Russlands invasjon av Ukraina.
Øystein Olsen: — Du har nytte av forskning, men du praktiserer faget Øystein Olsen mener utdanning og forskning er et godt utgangspunkt for en jobb i sentralbanken. Men praktisk erfaring er minst like viktig.
Immatrikulering ved NTNU blir digital. Selv etter covid Rektor Anne Borg mener studentene ønsker det, men studentene er skeptiske. Flere andre planlegger for fysisk seremoni.
Det odontologiske fakultet klarer ikke rydde opp i tide Etter flere år med millionunderskudd klarer ikke tannlege-fakultetet å komme i økonomisk balanse i 2023. Nå ber de om utsettelse.
Mulig med tilleggspoeng i opptak for kullet i 2023 Å gi 2023-kullet fra videregående skole en karakter-kompensasjon, fordi de må konkurrere om høyere utdanning med «pandemikullene» som slapp eksamen, er fullt mulig, sier forsker.
I dag får norske universitet beskjed om å skjerpe innsatsen mot spionasje For fire år sidan reiste norske universitetstoppar til Kina og Russland med telefonar og PC heilt utan sikring. No er kunnskapssektoren under angrep.
Fire universitet vurderer å droppe deler av statens it-system Fortvilte ansatte melder fortsatt om betydelige problemer med de nye datasystemene fra DFØ. Vanskene er så store at de fire eldste universitetene nå forbereder seg på å kutte deler av løsningen.
Ny milliardsprekk for UiO: — Vi har et problem Universitetsdirektør Arne Benjaminsen tror det er sannsynlig at byggestart av det nye Vikingtidsmuseet blir utsatt.
Universiteta brukar hundrevis av arbeidstimar på «ubrukelege» rangeringar Universitet og høgskular må sjølve skaffe data for å delta i internasjonale rangeringar. Universitetet i Oslo held timebruken hemmeleg.
UiO-rektor Svein Stølen må ta ansvar – Ledelsen på universitetet og på fakultet må så raskt som mulig sette i gang tiltak som kan kompensere for tap av arbeids- og livskvalitet gjennom de siste to årene.
Akademikere opprøres når fag havner i bakgrunnen — Mange trigges når de opplever at det ikke er eksamener og doktorgrader som teller, men helt andre hensyn, sier professor emeritus Bernt Aardal om det sterke engasjementet rundt sentralbanksjef-ansettelsen.
«Nye Blindern» ved UiO var kun en skisse. Langt fram Urealistisk at nybygg på campus på Blindern er klare om tre år. Saken er ikke behandlet i noen organer ved UiO, opplyser universitetsdirektøren.
Instituttene sakker akterut i kampen om FoU-midler Siden 1991 har instituttsektorens andel av norske FoU-utgifter sunket fra 35 til under 20 prosent. — Universiteter og høgskoler spiser mer av kaken, det er ikke bærekraftig, sier Lars Holden.
Høykompetent akademiker og kvinne i skyggen mot Jens Det mangler ikke på superlativer om kvinnen med doktorgrad og mange års relevant jobberfaring, som er Jens Stoltenbergs motpart i duellen om å bli landets neste sentralbanksjef.
Taper 27 millioner på at NTNU utsetter nytt datasystem På grunn av massive problemer valgte NTNU å utsette nytt lønns- og økonomisystem med ett år. Det skaper pengetrøbbel for et allerede presset Direktoratet for forvaltning og økonomistyring.
Åsmund Pegasus (20) begynner på sitt andre semester uten fysisk undervisning Lingvistikkstudenten er redd for at flere kommer til å droppe ut om de ikke får fysisk undervisning.
Etterlyser bredde i diskusjonen om språk i universitetsstyrene UiO stusser over at de blir brukt som et dårlig eksempel som flerspråklig styre. — Vi andre i styret merker ikke noe til tilretteleggingen, sier styremedlem
Rektor ber regjeringen om mer fysisk undervisning Det er ikke helt tomt på universitet- og høgskolecampusene, men UiO-rektor Svein Stølen er redd for frafall om ikke situasjonen endrer seg.
UiO-notat: DFØ-systemet omtales som IT-skandale Problemene med det nye økonomisystemet fra DFØ er så store at ledere og ansatte ved Universitetet i Oslo omtaler prosjektet som en IT-skandale.
«Samenes historie» - perspektiver, representasjon og fokus Vi tror det kunne vært interessant for de forskerne som er ansvarlige for podkastserien «Samenes Historie» å spørre seg hva de kunne gjort annerledes.
Forskerbrødrene Holden er ikke i tvil. De er «født sånn» Møt Helge (65), Lars (62) og Steinar (60). Etternavn: Holden. Til sammen har de over 100 års erfaring som ansatte i kunnskapssektoren.
DFØ-sjefen: — Føler med de som har stått i problemene Universitetene i Bergen og Oslo har meldt om tidenes datatrøbbel etter at de gikk over til nye systemer fra DFØ. Men DFØ-sjefen mener likevel at det ikke er alltid at kunden har rett.
— Ordningene ligger ikke til rette for at forskere skal få barn Den siste episoden av Forskerrådet takler spørsmålet: «bør forskere få barn»?
— På det verste blir midlertidige ansatte nesten sett på som «forskerkveg» Du kan høre professor Tore Wig og førsteamanuensis Ingrid Lossius Falkum samtale om kulturproblemer og verstingeksempler rundt midlertidighet i akademia, i ukens podkast Forskerrådet her.
—Vi skyter oss litt i foten ved å tenke på mye av jobben som en hobby Anders Kvellestad mener flere forskere aksepterer betingelser man ellers ikke ville akseptert når det kommer til jobb - fordi de trives for godt.
Redd syke studenter møter til undervisning på sykehusene. Digitale tilbud er for dårlige Medisinstudenter har undervisning på sykehus og mangler digitale alternativer ved sykdom. Nå etterlyser de bedre løsninger.
Barberer alle fakultet etter Støres budsjettkutt Universitetet i Bergen sender rekninga på 132 millionar til fakulteta etter milliardkutt i statsbudsjettet. For Det humanistiske fakultetet svarer kuttet til ni stillingar.
Syke medisinstudenter blir undervist ved norske sykehus Dere skal vite at det er absolutt ikke med lett hjerte at vi møter opp, skriver sisteårs medisinstudent ved Universitetet i Oslo.
Dropper millionstipend til fordel for fast jobb.— Føler meg som en akademisk forræder Forskertalentet Sigurd Øien-Ødegaard (35) takker nei til utryggheten ved universitetet og går til fast jobb i industrien.
Mistet 25 mill: — Forskningsrådet driver lurendreieri Daniel Naurin og kollegene fikk grønt lys for et 25 millioners forskningsprosjekt i det såkalte fellesløftet. Nå uteblir pengene.
Sundli-Tveit om fellesløft:— Situasjonen er uholdbar Mens forskere som har fått grønt lys for sine fellesløft-prosjekter antyder tillitsbrudd, jobber Forskningsrådet med ryggen mot veggen for å finne løsninger.
Ble bedt om å ligge lavt og forsøkt fjernet som foreleser Cecilie Hellestveit har stått sentralt i høstens debatt om internasjonalisering. Åpenheten var nær ved å få konsekvenser for et oppdrag ved Universitetet i Oslo, skriver Morgenbladet.
UiO: IT-systemer for forskning og utdanning bør utvikles av universitetene selv — Vi gjør dette bedre og billigere enn store IT-selskaper som ikke kjenner brukerne, sier viserektor Per Morten Sandset.
Slå av skjermen og skru på sjarmen. Det er tid for flørt Universiteter og høgskoler er perfekte flørtearenaer, mener professorer.
Reagerer på pensjonskutt: Dramatisk og oppsiktsvekkende Universiteter og høgskoler får et kutt på 1,1 milliarder fordi regjeringen regner med at de vil betale mindre i pensjonspremie neste år. Kuttene vekker kraftige reaksjoner.
Museum ● Rekordhøyt besøk Naturhistorisk museum har denne sommeren opplevd sine beste vbesøkstall på 10 år. Det skriver Uniforum. Besøkstallene skjøt i været etter gjenåpningene, og juli måned i 2020 og 2021 ble de best besøkte månedene for museet på nesten ti år. 22.206 personer besøkte museet i juli i fjor, og juli 2021 medførte 20.711 besøkende, skriver Uniforum. I de beste månedene fra 2015 og til pandemiens begynnelse, var topptallene 16.701 i februar 2020 og 16.115 personer i juli 2019. — Vi har opplevd en hektisk sommer med mange norske turister. Juli måned i år og i fjor har vært de to beste månedene i antall besøkende på nesten ti år, skriver Karenina Kriszat som er kommunikasjonsleder ved museet i en epost til Uniforum. (Eva Tønnessen / Khrono) Redaksjonen i Khrono
Nyeste artikler
Mer administrasjon med Støre-regjeringen
Studenten vant fram i selvplagiat-saken
Øker studiestøtten med over tusen kroner i måneden
Ville ikke skrive en offerhistorie som får tårene fram hos middelklassen
Ett år med ChatGPT: Etiske blindsoner, eller lukkede øyne?
Mest lest
Dømt for karakterjuks, ga dattera på 10 år skylden
Lancet fikk «bekymringsmeldinger» om studien som viste at hver tredje student er psykisk syk
Døv student hevder hun ble diskriminert — saksøker OsloMet
Universitetet i Agder fornyer ikke kontrakt med omstridt psykiater
Studentorganisasjon anmeldt for grovt underslag