PENGEBRUK

Skal bruke 1,3 milliarder til forskningsutstyr

Det nye livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo (UiO) er i startfasen av utstyrskjøp. 

Statsbygg punger ut for utstyr til det nye Livsvitenskapsbygget på UiO.
Publisert

Statsbygg er ansvarlig for byggeprosjektet, som er deres største enkeltstående prosjekt. De skal kjøpe inn rundt 40.000 enkeltartikler og har budsjett på 1,3 milliarder, forteller Statsbygg i en pressemelding. 

— I Livsvitenskapsbygget skal det foregå tverrfaglig forskning innen kjemi, farmasi, livsvitenskap og laboratoriemedisin. For å løfte forskningen til et internasjonalt toppnivå trenger OUS (Oslo universitetssykehus) og UiO det nyeste og mest avanserte utstyret på markedet, sier prosjektdirektør Per Roger Johansen i Statsbygg.

Livsvitenskapsbygget er ifølge Statsbygg landets største universitets- og sykehusbygg, som de vil at skal knytte vitenskaper tettere sammen. Det er et felles anlegg for ledende universitets- og sykehusmiljøer innen livsvitenskap. Bygget skal romme 1500 studenter og 1000 ansatte fra UiO, samt plass til 650 ansatte fra Oslo universitetssykehus. 

Det er planlagt ferdig i 2026. I desember 2023 ble UiO sitt styre informert om universitetets bygg- og eiendomsprosjekter, der det ble reist bekymringer om prosjektets økte kostnader. 

Det er snakk om blant annet avansert forskningsutstyr innen kromatografi, spektroskopi og kjernemagnetisk resonans. I tillegg kommer mer generelt laboratorieutstyr, som inkubatorer, pipetteringsroboter, kjøle-/ fryseskap og vannrensingsinstallasjoner, i tillegg til en mengde møbler og annet kontor- og undervisningsutstyr.

Anskaffelsen vil gjennomføres i tett samarbeid med brukerne av bygget. I tillegg til Statsbyggs innkjøp skal også Oslo universitetssykehus kjøpe utstyr på eget budsjett, som utgjør om lag 750 millioner kroner. Alt utstyr som skal inn i bygget koordineres av Statsbygg for å sikre god funksjonalitet.

Powered by Labrador CMS