Gaza-krigen

UiO-tilknyttet forsker drept i Gaza

En forsker tilknyttet Universitetet i Oslo ble 17. desember drept i Gaza.

Publisert Oppdatert

Mohammed Hassouna var tilknyttet samarbeidsprosjektet E-pal som ledes av LINK - Senter for læring og utdanning ved Universitetet i Oslo. Han ble 17. desember drept i Gaza, melder universitetet på sine nettsider mandag kveld.

— Det er med stor sorg vi har mottatt melding om at Mohammed Hassouna er drept sammen med sin kone og eldste sønn i et israelsk bombeangrep i Gaza. Han var ansatt ved University College of Applied Sciences (UCAS) i Gaza og var et aktivt medlem av forskergruppen i E-Pal-prosjektet, som er finansiert av Norad, sier prosjektleder Hege Hermansen.

Mohammed Hassouna.

E-Pal-prosjektet forsker blant annet på bruk av simuleringer i høyere utdanning.  Hermansen sier at Hassouna var svært aktiv i simuleringsgruppen, og samarbeidet med flere kolleger om et forsknings- og utviklingsprosjekt knyttet til bruk av simuleringer i engelskundervisningen ved UCAS og Islamic University of Gaza.

Rektor Svein Stølen sier at deres dypeste medfølelse går til familien og alle kollegaer i Gaza og i Norge. 

— Vi er takknemlige for samarbeidet vi har hatt over flere år. Dødsfallene minner oss om at krig og konflikter rammer en sivilbefolkning uten beskyttelse. Vi fordømmer alle brudd på folkeretten, vi oppfordrer til å skjerme sivile og til å sikre humanitær bistand. Vi vil med resten av samfunnet gjøre vårt for å hjelpe utsatte forskere og studenter på flukt, sier Stølen.

Powered by Labrador CMS