Ble kåret til årets museum

Naturhistorisk museum i Oslo er kåret til «Årets museum 2023» av Norges museumsforbund.

museumsdirektør Brit Lisa Skjelkvåle, Naturhistorisk museum
Museumsdirektør Brit Lisa Skjelkvåle kan juble over heder og ære til Naturhistorisk museum.
Publisert Oppdatert

Prisen for «Årets museum» deles ut årlig av Museumsforbundet og utnevnelsen ble annonsert på Det nasjonale museumsmøtet, som blir avholdt i Stavanger denne uken.

– Prisen er en stor anerkjennelse av at Naturhistorisk museum leverer høy kvalitet på alle sine samfunnsoppdrag, formidling, forskning og samlinger, sier museumsdirektør Brit Lisa Skjelkvåle.

Prisen deles ut årlig av Norges museumsforbund, interesseorganisasjonen for museumspolitisk arbeid og faglig utvikling i Norge. Forbundet har 132 medlemmer. Prisen ble første gang delt ut i 1997.

Juryen skrev følgende om museet i nominasjonen:

«Naturhistorisk museum er ett av landets største, eldste og best besøkte museer og museumsområder. Et velvoksent museum med ansvar for å forske på og formidle betydningen av klima, mangfold og bærekraft for livet på jorda. Sammen med museets betydelige samlinger, et nytt klimahus som belyser et svært viktig tema i tiden, nyrestaurerte bygg og utstillinger i Brøggers hus, pluss en grunnleggende, solid og entusiastisk forskningskompetanse, tar Naturhistorisk museum på alvor å være et museum i sin samtid.»

I 2022 gikk prisen til Valdresmusea, mens Universitetsmuseet i Bergen ble hedret i 2021.

Powered by Labrador CMS