til minne

Roger Antonsen (1976 - 2024)

Roger Antonsen formidlet gleden i matematikk som få andre. Han brukte sine evner som entusiast og underholder til å skape møteplasser mellom publikum og matematisk logikk. Roger Antonsen, født 31. august 1976, døde 8. april 2024, etter lang tids sykdom. 

Roger var en populær og engasjert formidler. Han var ansatt som førsteamanuensis ved institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo.

Roger Antonsen ble 47 år gammel.

Roger tok doktorgraden ved Universitetet i Oslo i 2008. Avhandlingen viste allerede en utpreget perfeksjonisme, også i estetiske aspekter og viljen til å fremstille innhold best mulig. Etter doktorgraden endret han fokus til å spre gleden over matematiske oppdagelser og mønstre til et større publikum. Som foreleser vekket han begeistring for logikkfaget hos tusenvis av studenter. I sin iver etter stadig forbedring filmet han forelesningene sine og laget en online versjon av kurset sitt flere år før pandemien tvang oss andre til å følge etter. 

Roger Antonsen var svært aktiv som populærvitenskapelig formidler gjennom hundrevis av foredrag i Norge og utlandet, avisspalter, bøker, kunstprosjekter, nettserier og skaperfestivaler. Han formidlet logikk og matematikk gjennom sjonglering, skolisser, kortstokking, Rubiks kube og mye mer. Han fanget publikum med sitt smittende engasjement, og sine estetiske og perfeksjonistisk utformede presentasjoner. Hans Ted-foredrag om matematikk og forståelse har flere millioner visninger. Han er også kjent som forfatter av spalten Magiske Mønstre i Aftenposten og gjennom sine bidrag til programmet «Abels tårn» i NRK radio.

Roger vil bli dypt savnet både som venn, foreleser og formidler. 

Martin Giese, Einar Broch Johnsen, Lars Tveito og Arild Waaler på vegne av kollegaer og venner ved Universitetet i Oslo

Dette minneordet er også publisert i Aftenposten

Powered by Labrador CMS