Tore Isaksen kjenner rektor Petter Aasen godt fra arbeidet med nye lærerutdanninger for 1.-7. og 5.-10. trinn. Foto: Gaute B. Iversen, Ringerike kommune

Rådmann ny styreleder i Sørøst

Ny styreleder. Rådmann Tore Isaksen blir ny styreleder ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN), etter at Sverre Gotaas trakk seg før tiltredelsen.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kunnskapsdepartementet har oppnevnt rådmann i Ringerike, Tore Isaksen, til ny styreleder ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) fra 1. august i år.

Jeg har jobbet med ledelse i store organisasjoner i mange år. Da denne forespørselen kom, kunne jeg ikke si nei.

Tore Isaksen

«Isaksen er rådmann i Ringerike kommune og tidligere utdanningsdirektør i Drammen. Han har god kjennskap til USN og var i sin tidligere rolle en aktiv pådriver for et sterkere samarbeid mellom Universitetet i Sørøst-Norge og kommunen. Han har også bidratt i utviklingen av den nasjonale utdanningspolitikken ved flere anledninger. Isaksen har lang erfaring fra regionalt arbeidsliv og har tidligere vært en viktig partner for USN. Han vil være en erfaren og kompetent kandidat til styreledervervet», heter det i en melding fra Kunnskapsdepartementet.

Det var usn.no og NRK Radio Buskerud som først omtalte saken.

Kjenner Petter Aasen godt

Til universitetets egne hjemmesider sier rådmann og påtroppende styreleder Isaksen at han ikke kunne si nei.

— Jeg har jobbet med ledelse i store organisasjoner i mange år. Da denne forespørselen kom, kunne jeg ikke si nei. USN er et ungt universitet, men fremstår som en flott institusjon. Det er veldig spennende hvordan dere (USN, red.mrk) har klart å ha fokus på faglighet i kombinasjon med mange campuser, sier Isaksen og viser til at han har fulgt prosessen med fusjonene og arbeidet med å bli universitet, og har sett hvor fremoverlent Universitetet i Sørøst-Norge har vært.

Både som utdanningsdirektør i Drammen og som rådmann i Ringerike har han ifølge usn.no samarbeidet tett med USN. Han forteller at han kjenner rektor Petter Aasen godt, fra arbeidet med nye lærerutdanninger for 1.-7. og 5.-10. trinn. Isaksen satt i utvalget som arbeidet med dette, og som ble ledet av Aasen. Han satt også i gruppen som fulgte opp reformen i fem år etterpå.

— Da besøkte vi alle høgskoler og universiteter og rapporterte til Kunnskapsdepartementet. Det var veldig spennende, og gav meg en god innsikt i høgskole- og universitetssystemet. USN er nå i en fase som både handler om konsolidering og utvikling. Jeg gleder meg til å lære mer om organisasjonen, og synes det blir kjempespennende å få jobbe med dette som styreleder, sier Tore Isaksen til usn.no

Sittende styreleder Rune Nilsen går av etter snart ni år som styreleder for de ulike institusjonene før, under og etter fusjonen til USN.

Rune Nilsen foreslått

Avtroppende styreleder Rune Nilsen (71) var foreslått av USN-styret for en ny periode, men sa til Khrono nylig at han er helt avslappet til at han ikke ble gjenoppnevnt.

— Det er helt i tråd med mine egne signaler om at man skal være forsiktig med å ha folk som har passert 70 i ledelsen. Forgubbing på ledelsesnivå er en farlig trend, sa han.

Rektor Petter Aasen opplyste nylig til Khrono at han vurderer å søker en ny rektorperiode ved Universitetet i Sørøst-Norge. Han har vært rektor for ulike høgskoler i regionen og USN i 12 år.

De øvrige styremedlemmene ble oppnevnt 16. mai

Kristin Saga fra Sandefjord er nåværende styremedlem og fortsetter i en periode til. Hun er regiondirektør i NHO Vestfold og Telemark.

Tine Rørvik fra Porsgrunn er direktør for sirkulærøkonomi i SCG Chemicals. Hun er nåværende styremedlem og fortsetter i en periode til.

Mogens Rysholt Poulsen fra Aalborg er dekan ved Det ingeniør- og naturvidenskapelige fakultet på Aalborg Universitet.

Varamedlemmer er Javad Mushtaq (Oslo), direktør i Nordic Impact Investment Katapult og Cecilie Daae (Oslo), direktør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap

Styret har totalt 11 medlemmer. Kunnskapsdepartementet oppnevner fire eksterne styremedlemmer og to varamedlemmer. Øvrige styremedlemmer velges av og blant de ansatte og studentene

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS