studietilbud

Lanserte nytt studium med kondomer

Studenter ved dette studiet vil kanskje ha én bekymring mindre enn medstudentene i fadderuka. 

Studenter på UiT oppfordres til å være i beredskap — og å studere beredskap.
Publisert Oppdatert

Hvem husker ikke starten av studietiden, med all moro og fanteri som det førte med seg. Kanskje også litt romantikk i månelyset? Studenter som fikk med seg lanseringen av en ny sikkerhetsutdanning ved UiT Norges arktiske universitet, får i hvert fall dekket behovet for beskyttelse.

Da den nye bacheloren i sikkerhet og beredskap i Kirkenes ble lansert nylig, var det nemlig ikke bare flyers å finne på bordet. Nei, man kunne også skimte kondomer med teksten «Vær i beredskap: 0)".

Saken ble først omtalt i Sør-Varanger Avis.

Bachelorstudiet starter opp høsten 2024 i Kirkenes. Studentene vil lære å bygge kompetanse innenfor beredskap og samfunnssikkerhet, og håndtere og lede akutte krisesituasjoner, skriver UiT på sine nettsider

På kondompakkene står det «Internasjonal beredskap». Det er fordi de først ble laget for et studium med samme navn i Harstad, innenfor samme fagfelt og som en slags forgjenger til det nye studiet, forteller Erik Henriksen, professor ved UiT og studieleder for programmet. Siden begge studiene har beredskap i navnet, var det gøy å ha dem med på lanseringen denne gangen også. 

Fra venstre en smilende blond kvinne med knallgrønn hettegenser, en silende blond kvinne i mørk genser, og en smilende mann med sixpence og knall grønn kenser. De tre står sammen foran en rollup der det står 'Bachelor i sikkerhet og beredskap'.
Professor Erik Henriksen informerte om det nye studiumet på messe.

— Er kondomene populære?

— Ja, de vekker oppsikt. Og så er det jo litt alvor — vi har sikkerhet og beredskap helt ned til detaljene, så vi kan kalle det egenberedskap. Det er jo morsomt, vi har fått forespørsler nå fra andre som lurer på om de kan få bruke dem selv, sier Henriksen. 

Det går allerede enkeltkurs i beredskap og sikkerhet i Kirkenes. Disse kan bli bakt inn i en bachelor for de studentene som skulle ønske seg mer beredskap. Henriksen forteller at arbeidet med bacheloren har gått på rekordtid.

— Det har vært heftig aktivitet for å få dette opp og gå. Vi har blitt ønsket velkommen lokalt og har kontakt med både offentlige og private aktører. Det planlegges en øvelse med Sivilforsvaret og kommunen i kommunal beredskap, sier han. 

Blant innholdet i studiet er geopolitikk og totalberedskap samt cybersikkerhet.

Powered by Labrador CMS