saih

Studenter skal få beskyttelse med diktatorkondomer

Studenter trenger beskyttelse mot autoritære regimer, mener SAIH. Her er løsningen du neppe så komme.

Slik ser SAIHs nye reklamekondomer ut — her ser du autokratene Vladimir Putin, Alexander Lukasjenko og Xi Jinping i ny utførelse.

Kondomer med diktatorer tegnet som peniser, altså. 100 kroners-spørsmålet er hvorfor SAIH har valgt denne reklamekampanjen i høst?

Slik beskriver de det selv på sine hjemmesider:

«Autoritære regimer er i vekst, og de undertrykker store deler av verdens befolkning. Måten de mishandler, sensurerer og undertrykker er forskjellig fra regime til regime, men felles for dem er at de er kø**er mot studenter.

Studenter er ofte de første som reagerer mot urettferdighet, og de er de første til å protestere».

De trenger beskyttelse, skriver de videre.

«I tillegg er norske studenter de første som får gonoré, så la oss slå to fluer i én smekk».

Oslo 20211122 – Hector Ulloa, leder i SAIH. Foto: Siri Øverland Eriksen

SAIH er studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond, de jobber med organisasjoner verden over for å beskytte studenter og sikre god utdanning og akademisk frihet. Derfor synes Hector Ulloa, leder i SAIH, at årets kampanje, som har slagordet «Protecting students against d**ktators and other diseases», treffer godt.

— I Norge har vi frihet til å si hva vi vil, kle oss som vi vil og ligge med hvem vi vil. Sånn er det ikke for studenter i mange deler av verden, sier han.

Så langt har reaksjonene vært udelt positive blant studentene og internasjonale samarbeidsorganisasjoner.

— Vi vet det er flere ledere i verden som kan havne i samme kategori, og det er ingen som har reagert negativt. Det er heller omvendt, at folk vil ha flere diktatorer tegnet, sier han.

Kondomene blir distribuert av SAIHs lokallag ut på landets universiteter.

Powered by Labrador CMS