Intern søker, Peer Jacob Svenkerud, trakk søknaden sin i går, prorektor Anna L. Ottosen står fortsatt på lista. FOTOMONTASJE: Anita Høiby Gotehus/Østlendingen

Rektorbråk ved Høgskolen i Hedmark

Det som var fem søkere til rektorstillingen ved Høgskolen i Hedmark har blitt til tre.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I november i fjor vedtok Høgskolen i Hedmark å gå fra valgt til ansatt rektor. Ifølge høgskolens hjemmesider stemte 9 av 11 for tilsatt rektor og det «..har med troen på at en ansettelsesprosess vil være et bedre eller sikrere verktøy enn valg for å finne den beste kandidaten til å lede høgskolen videre».

To trakk søknadene

Da søknadsfristen gikk ut i januar hadde fem søkere meldt seg. Men siden den gang har to trukket søknadene sine. En 46 år gammel kvinne trakk søknaden etter at hun fikk nei til å være konfidensiell søker. I går, fredag 20.februar ble det kjent via avisen Østlendingen at en av de interne søkerne, Peer Jacob Svenkerud, som er dekan ved høgskolens avdeling på Rena, trakk søknaden sin etter at han var blitt intervjuet av ansettelsesutvalget. 

– Jeg har trukket søknaden. Jeg har ingen kommentar utover dette, og ønsker høgskolen lykke til med å finne ny rektor, sa Svenkerud til Østlendingen etter at han hadde vært på jobbintervju.

Uro og hemmelighold

Hvordan vi skal jobbe med innstillingen, er ingen offentlig sak.

Maren Kyllingstad

Svenkerud var en av to interne søkere til rektorstillingen ved Høgskolen i Hedmark. Den andre er prorektor Anna L. Ottosen fra Elverum. Ottosen jobber ifølge avisen allerede tett sammen med den nåværende ledelsen i sentraladministrasjonen på Terningen Arena i Elverum.

Les også: Få kvinner søker rektorjobber

Det har vært mye uro rundt rekrutteringsprosessen ved høgskolen. Ansettelsesutvalget ble oppnevnt bak lukkede dører i høgskolestyret nesten to uker etter at søknadsfristen var ute.  Lederen av utvalget er ekstern styremedlem og markedsdirektør i Eidsiva, Maren Kyllingstad. 

Flere fagforeninger ved Høgskolen i Hedmark har ifølge Østlendingen krevd at skal brukes et rekrutteringsbyrå i ansettelsesprosessen for at den skal bli så rettferdig som mulig. Høgskolestyret har ifølge høgskolens hjemmesider også åpnet for dette, men Kyllingstad vil ikke svare avisen på om det er blitt gjort.

– Ingenting kan utelukkes, men jeg ønsker ikke å si noe om prosessen videre. Jeg vil ikke gå inn på hvordan vi skal utføre arbeidet vårt, svarer hun Østlendingen.

Ingen offentlig sak

Hun ønsker heller ikke å kommentere hvem som skal intervjue rektorkandidatene.

– Hvordan vi skal jobbe med innstillingen, er ingen offentlig sak, sier Kyllingstad, som altså leder tilsettingsprosessen ved en av landets offentlige høgskoler.

De tre søkerne som fortsatt er kandidater til rektorstillingen ved Høgskolen i Hedmark er internkandidat og prorektor Anna L. Ottosen (60) fra Elverum, spesialrådgiver Svend Otto Remøe (61) fra Hamar og professor Hermundur Sigmundsson (50) fra Trondheim.

Sistnevnte har også søkt den ledige rektorstillingen ved Høgskolen i Lillehammer.

Les også: Mulig Hedmark/Lillehammer-fusjon

Høgskolen i Hedmark har en ambisjon om å ansette rektor i sitt styremøte 12.mars. På Lillehammer har man åpnet for søkere etter søknadsfristen og rekrutteringsbyrå søker fortsatt etter kandidater. Ansettelse på Lillehammer blir sannsynligvis i slutten av april. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS