Iselin Alexandersen, Madeleine Andersen og Ingrid Marie Aale bruker kantinen som lesesal fordi de syns det er få steder man kan bruke til lesing i P35. Foto: Ingvild Ytre-Arne Fjelltveit

Kantinen der det leses mer enn det spises

Studentkantinen i Pilestredet 35 er alene om et halal-alternativ på sin varmmatmeny. Da Khrono besøkte kantinen var den fullsatt av studenter, men ingen spiste mat fra kantinen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Støynivået var usedvanlig lavt sammenlignet med andre kantiner da Khrono besøkte kantinen i Pilestredet 35 (P35) en onsdag formiddag i desember. Eksamensfokuserte studenter så ut til å benytte lunsjpausen til lesing.

Kantinen  har moderne, lyse lokaler og langbordene i spiseavdelingen er rene og ryddige. Stillheten og blanke overflater gjør imidlertid at atmosfæren er noe steril i P35. 

Litt av alt

Ingen av studentene som befant seg i spisesalen, spiste mat fra kantinen. Dette på tross av at kantinen utnytter sitt lille areal godt og har et bredt utvalg at lunsjalternativer.

Salatbaren er liten, men mangfoldig, yoghurtdisken fargerik (bildet under) og påleggsdisken er den mest oversiktlige vi har sett i HiOAs kantiner. 

Det er få steder å lese her i bygget, så man ender ofte opp i kantinen. 

 

Madeleine Andersen

For femti kroner kan du spise taco til lunsj, og den finnes i både  vegetar og halal-variant. Kantinen i P35 er dermed den eneste av HiOAs kantiner som tilbyr et halal-alternativ på sin varmmatmeny. Mulighetene for å få stekte vafler er også fristende på en kald vinterdag.

Billigst på baguette

Khronos utsendte spiste grov baguette med egg og tomat (bildet under). Baguette og pålegg var ferskt og godt, og prisen på 33 kr gjør dette til den billigste baguetten i sitt slag på HiOA. Den samme baguettevarianten koster 37 kroner i Pilestredet 48 og 44 kroner i kantinen på Kjeller.

Kaldt og dyrt

På et av langbordene i spisesalen sitter sosialt arbeid-studentene Iselin Alexandersen, Ingrid Marie Aale og Madeleine Andersen, inntullet i skjerf og med ytterjakker på. 

— Det er ofte kaldt her, så vi kler ikke av oss, sier Iselin Alexadersen. 

Jentene pleier å ha med seg mat hjemmefra, og bruker som oftest kantinen som lesesal. 

— Det er få steder å lese her i bygget, så man ender ofte opp i kantinen. Lunsjutvalget er bra, men jeg kjøper sjeldent mat her fordi det er så dyrt, sier Madeleine Andersen. 

— Jeg syns det er veldig rart at vi må betale 2 kr for varmt vann, på Deli de Luca rett utenfor får man det gratis. Også kjøper jeg heller kaffe på Deli, for der får man mange flere valgmuligheter og kaffen koster 15 kr, sier Ingrid Marie Aale. 

I kantinene på HiOA koster kaffen 12 kr og koppen 3 kr. 

Lesesal-lunsj

Kantinen i P35 har et bredt utvalg og utnytter arealet sitt bra. Ferske vafler og halal-taco imponerer, men 2 kr for varmt vann er litt gnitent. 

Khronos utsendte forlater kantinen i stillhet, for ikke å forstyrre alle dem som har valgt å bruke kantinen til lesing fremfor lunsj i eksamensinnspurten.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS