Therese Eia Lerøen fra Høgskolen i Oslo og Akershus gleder seg til debatt mot Tommy Aarethun fra Universitetet i Bergen lørdag.

Duell mellom NSO-lederkandidater

I kveld duellerer lederkandidatene til Norsk studentorganisasjon. Lederdebatten sendes direkte på web-tv her kl.20.00.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Therese Eia Lerøen fra Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og Tommy Aarethun fra Universitetet i Bergen (UiB) er de eneste som har meldt sitt kandidatur til leder for arbeidsutvalget i NSO 2015-2016.

Førstkommende lørdag skal leder av NSOs valgkomité, Tuva Aune Wettland, geleide kandidatene gjennom debatt. Debatten sendes på web-tv og starter klokken 20.00 og Wettland har klare forventninger.

— Begge kandidater har lang erfaring som heltidstillitsvalgte, og god erfaring med NSO, så jeg vil se realistiske, men ambisiøse planer for det kommende året. Jeg forventer også at kandidatene viser hvilken NSO-leder de ønsker å være og at de klarer å vise fram forskjellene seg i mellom, samt hvordan de vil være forskjellig fra tidligere ledere, sier valgkomitélederen.

Les også: Leder for NSO stiller ikke til gjenvalg

Skift bort fra struktur

Therese Eia Lerøen gleder seg til å diskutere utdanningspolitikk.

— Dette året har det vært et nødvendig fokus på struktur og finansiering. Neste periode ser jeg fram til å arbeide mer med resten av NSOs politikk. Det er varslet stortingsmelding om utdanningskvalitet i 2017, så da vil vi kunne snakke mer om det studentene møter på studiet i hverdagen, sier hun og fortsetter:

— Undervisnings- og vurderingsformene har for eksempel stått på stedet hvil i flere tiår. Den måten som undervisning og vurdering drives i dag er den billigste måten, men jeg tror ikke det er den beste, sier Lerøen og legger til at hun ser fram til å diskutere med delegatene resten av helgen også.

Begge kandidatene håper på mange gode spørsmål fra landsmøtedelegatene både i forkant og underveis. Tommy Aarethun ser også fram til å skifte fokus fra strukturdebatten og framhever læringsmiljø som et viktig område for NSO fremover:

NSO bør ta et større nasjonalt ansvar for læringsmiljø og arbeide for å få på plass et lovverk som definerer studentenes krav tydelig - en slags arbeidsmiljølov for studenter har det vært behov for lenge, sier han.

— Jeg er klar for å vise hvor jeg står, og hva jeg står for, avslutter han.

Åpent for verden

Debatten finner sted i forbindelse med NSOs årlige regionsformøter før landsmøtet og spørsmål og kommentarer kan twitres på #LMNSO (emneknaggen for landsmøtet til Norsk studentorganisasjon) eller sendes direkte til debattleder Wettland på 928 52 483.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS