fem drept på kongsberg

— Mange studenter har vært tett på hendelsen

Drapene på Kongsberg skjedde midt i bydelen der USN sitt campus ligger og der studentene bor. — Det er helt forferdelig, og noe mange kjenner på i dag, sier studentleder.

— Dette føles helt forferdelig. Kongsberg er en veldig liten plass og et lite og tett studentsamfunn, sier leder i Campusstyret ved USN sitt campus på Kongsberg, Frida Fossedal.
Publisert Oppdatert

Området der drapene på Kongsberg ble utført ligger kloss opp til Universitetet i Sørøst-Norge sitt campus i byen og bydelen der de fleste studenter bor.

Studentområde

— Dette skjedde på vestsiden av Kongsberg der campus ligger og de fleste studentene har bolig. Derfor har mange studenter vært tett på det som skjedde, sier leder i campusstyret Frida Fossedal.

Hun forteller om at studentmiljøet preges.

— Dette føles helt forferdelig. Kongsberg er en veldig liten plass og et lite og tett studentsamfunn, så hendelsen er noe som mange kjenner på i dag, sier Fossedal.

— Hva gjør dere for å ivareta de som trenger hjelp?

— Vi skal sørge for at det alltid er noen tilstede som studentene kan prate med. Studentpresten er her og studentsamskipnadens sine samtaleterapeut er tilgjengelig på skolen i dag, sier Fossedal.

USN sitt Campus Kongsberg ligger midt i området der drapene tirsdag kveld skjedde.

Fire kvinner og en mann

Politiet opplyser at det er fire kvinner og en mann blant de drepte. De er mellom 50-70 år gamle. De to skadde personene er etter det politiet opplyser utenfor livsfare, skriver NTB.

— Ingen av de drepte er formelt identifisert ennå, det vil ta litt tid. Men de pårørende er varslet med det forbeholdet, sa politimester Ole Bredrup Sæverud i Sørøst politidistrikt på en pressekonferanse torsdag.

Mannen som er pågrepet for ugjerningen er 37 år gammel og dansk statsborger. Han har ifølge politiet erkjent de faktiske forholdene i avhør.

Tilgjengelige

Det er rundt 1200 studenter på Kongsberg der optometri, økonomi og ingeniørutdanninger er de største studieretningene, opplyser studentleder Frida Fossedal.

— Kan du si noe om studenter har vært involvert i selve hendelsen eller er blant de omkomne eller skadde?

— Jeg kan ikke uttale meg om det.

— Hvilke planer har dere for videre oppfølging. Skal det være noe felles treffsted?

— Jeg tenker at det viktigste er at studentene og de som er rammet vet at vi er tilgjengelige dersom de trenger noen å snakke med, og at det er ressurser tilgjengelige som de kan bruke. sier Frida Fossedal.

Powered by Labrador CMS