karantene

Mange studenter i karantene i Harstad

En student som har fått påvist koronavirus var til stede på undervisning ved UiT Harstad.

Både kantine og bibliotek ved UiTs campus i Harstad er åpne, og det er fremdeles noe fysisk undervisning på campus.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved Universitetet i Tromsø Norges arktiske universitet (UiT) sin campus i Harstad ble det torsdag bekreftet en smittet student. Smittekilden knyttes til Østlandet. Hele 59 personer er satt i karantene, og de aller fleste av disse kan knyttes til universitetet.

Ikke fysisk undervisning

— Det har vært seminarundervisning, sier campusdirektør Karl-Erik Arnesen til Khrono.

NRK omtalte saken først.

Arnesen sier at studentene som er til stede på undervisning registrerer seg. Disse listene har blitt videreformidlet til smittevernkontoret i kommunen.

Lokalene der den smittede studenten har vært blir stengt og vasket ned, og den aktuelle studentgruppen vil ikke ha fysisk undervisning inntil videre. Dette skriver UiT på egne sider.

— Kan det bli aktuelt med flere tiltak?

— Vi holder alle muligheter åpne, og har tett kontakt med smittevernlegen i Harstad. Så langt er det ikke nødvendig med ytterligere tiltak, sier Arnesen.

Harstad kommune sier, ifølge NRK, at det er for tidlig å si om man ser starten på et større utbrudd i byen.

– Området personene har blitt smitta i er et område med mye mutantvirus. Vi ber derfor også de som er i samme husstand som nærkontakter av disse om å gå i karantene, sier kommunikasjonssjef i Harstad, Øivind Arvola, til NRK.

Munnbind på Nord universitet

Også i Tromsø og Bodø er det økende smitte. I Bodø ligger Nord universitet. Her anbefales det nå å bruke munnbind på offentlig innendørs sted - det gjelder også på universitetet, skriver Nord universitet på egne sider. Å minske sosial kontakt er et annet av de tydelige rådene som nå kommer.

– Vi er i nærheten av å få en situasjon der dette er ute av kontroll, sier Tor Claudi, kommunelege i Bodø kommune, til NRK fredag.

I Tromsø ble det meldt om åtte smittetilfeller torsdag. Også her vurderes det strengere tiltak.

Powered by Labrador CMS