null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Første master i ergoterapi

Høgskolen i Oslo og Akershus kan få landets første master i ergoterapi.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forslag om å etablere en masterutdanning i ergoterapi kommer opp i fakultetsstyret på Fakultet for helsefag 3. juni, etter at det har vært jobbet med planene de siste fire-fem årene. Fakultetsledelsen anbefaler at styret vedtar planene, men etablering av utdanningen må også opp i høgskolestyret før den kan bli en realitet.

HiOA har utdannet ergoterapeuter på bachelornivå siden 2002. I fjor ble det uteksaminert 56 ergoterapeuter fra høgskolen, mens det i alt i landet ble uteksaminert 179 kandidater. Målet med et masterstudium er at det skal bidra til fordyping, styrking og utvikling av faget, og gi en mulighet for videre utdanning både for nye bachelorkandidater og søkere som har tatt bachelorgrad tidligere.

Utfordringen har vært å bygge opp fagkompetansen på Institutt for ergotrapi og ortopediingeniørfag. Dette er kommet på plass nå, etter at instituttet har fått tilsatt landets første professor i ergoterapi. Stillingen som professor deles av Unni Sveen (på bildet til venstre) og Ingvild Kjeken (til høyre).

Planen er å starte masterutdanningen høsten 2015 med 25 studieplasser.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS