MEDISINSTUDENTER

Medisinstudenter har lagt ut årets musikkvideo: — Hopper etter Wirkola

Årets kull ved UiT Norges arktiske universitet har sluppet musikkvideo før sitt siste år med studier. 

Fra venstre: Henrik Lykke Joakimsen, Julia Wold, Ida Pedersen Øien, Silje Helsing Følkner, Mathilde Vea Iversen. Alle står med hvite klær som er våte og badetøy under, foran et basseng med blått lys.
En gjennomvåt gjeng på musikkvideoinnspilling på Tromsøbadet. Fra venstre: Henrik Lykke Joakimsen, Julia Wold, Ida Pedersen Øien, Silje Helsing Følkner og Mathilde Vea Iversen.
Publisert Oppdatert

Medisinstudentene i nord har laget sin årlige musikkvideo i sluttspurten av legestudiene. Det melder iTromsø

Sangen «Legeland» fra Tromsø-studentene viser hvordan legestudentene går fra fest og moro, til en hard tid i turnus. Men studentene har ikke hatt det hardt da de lagde musikkvideo — tvert imot har det vært en morsom opplevelse.

Se videoene fra studentene i Tromsø og Bodø lenger nede i saken. 

Videoen til Tromsøgjengen er spilt inn på bare to dager, på Storgata camping, campus og Tromsøbadet. De har til og med overbevist ordfører i Tromsø Gunnar Wilhelmsen om å gjøre en liten opptreden. 

Det er sisteårsstudentene på medisinstudiet som lager video. De skal være ferdig studert i juni 2024. 

Hopper etter Wirkola

Blide studenter spiller inn musikkvideo. I front ser man en blunkende Julia Abrahamsen.

En av studentene er Henrik Lykke Joakimsen, som går forskerlinje og dermed også får en tjuvstart på doktorgrad. Ifølge iTromsø har studentene i Tromsø fått 80.000 kroner i støtte fra ulike foreninger. Joakimsen sier studentene er svært takknemlige for støtte fra bidragsytere, både det økonomiske og andre bidrag.

— Ved siden av det siste mest intense året, så gjør man dette. Vi står for underholdningen på juleballet. En noe prematur feiring av at vi er ferdig snart, sier Joakimsen.

Fjorårets kull lagde en video som ble svært populær.

— Vi skulle hoppe etter Wirkola i år, etter fjorårets braksuksess — men at vi tror det stresset bare gjorde at videoen ble enda bedre!

Tromsø er best

Tradisjonen strekker seg bakover til 2010, og ble startet av Lene Nymo Trulsen. Hun fortalte i oktober i år til Nordlys at den gang var budsjettet null, og gikk rundt på frivillig innsats og vennetjenester. 

Det kommer i år video fra to av tre studiesteder, nemlig Tromsø og Bodø. 

— Hvilken video er best?

— Tromsø sin. Men jeg er kanskje litt biased, sier Joakimsen med en latter.

Se Tromsø-studentenes video her:

— Er det vanskelig å få med alle på noe sånt?

— Ja, og den største logistikk-delen handler om å få inkludert så mange som mulig. Det er mange som har vært gira på videoen og lekt med tanken i flere år på studiene siden vi har sett andre gjøre det før. Så allerede i februar-mars samlet vi oss i klynger rundt praksisen og diskuterte, forteller Joakimsen.

Studiegjengen kjørte jevnlige møter med brainstorming, og skrev referat sånn at de som ikke fikk vært med på et møte, kunne hoppe inn neste gang.

— Vi har jobbet hardt med at så mange som mulig får vært med uten høy terskel.

Tatt litt av

— Syns du andre studier burde gjøre det samme?

— Det er et litt toegget sverd, fordi hvis jeg studerte noe annet, ville jeg absolutt prøvd å matche det. Det er morsomt og samlende for klassen, og en stor bonus at vi kan vise fram hvor gøy vi har det på studiet. Men jeg syns jo det er gøy at vi er de eneste, sier Joakimsen.

Musikkvideoinnspilling for medisinstudentene i Tromsø. I den røde uniformen står Ingrid Solbakken.

Han sier det uten tvil har tatt litt av. Først var det bare et morsomt bidrag til juleballet, mens man nå begynner å kontakte videofotograf et halvt år i forveien og spiller inn sangen i studio.

I år har ordføreren vært med i videoen, og tidligere har man fått med Wyclef Jean. Joakimsen forteller at det har vært mange kule fjes med gjennom årene, men kanskje ikke alle kjente. Blant annet undervisere og fjes fra studiet, men også Camilla Stoltenberg.

— Mange syns jo det var helt rått å få med Stoltenberg. Det er jo en nerdete gjeng, så man må kjenne sitt publikum, påpeker Joakimsen.

Kullet som har laget videoen, er klare for et liv etter studiene snart: de er ferdige i juni 2024. For Joakimsen går veien videre til en doktorgrad — som han allerede har tjuvstartet litt på. Joakimsen går nemlig på forskerlinjen, der man legger på et ekstra år på medisinstudiet og tar seg tid til å forske. Det betyr at han allerede har skrevet sin første forskningsartikkel, og at han bidrar til å forske sammen med nevrokirurger på hvem som skal selekteres for ryggoperasjon.

— Er ikke det litt intenst?

— Jo, men det er veldig gøy da! Jeg hadde nok ikke fått tid om jeg hadde familie og barn. Men jeg har ikke noe bedre å bruke tiden på, så jeg koser meg, avslutter Joakimsen.

Se videoen fra Bodø-studentene her:

Powered by Labrador CMS