Det nye arbeidsutvalget ved UiT består av Tonje Nilsen, Daniel Hansen Masvik, Marie Sivertsen og Martine Tennholm. Foto: Studentparlamentet UiT
Det nye arbeidsutvalget ved UiT består av Tonje Nilsen, Daniel Hansen Masvik, Marie Sivertsen og Martine Tennholm. Foto: Studentparlamentet UiT

Moderat liste tar makta i Tromsø

Valg. Daniel Hansen Masvik har blitt valgt til ny leder av studentparlamentet ved UiT Norges arktiske universitet. Med seg har han to andre fra Moderat liste og en uavhengig.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag var det konstituerende møte i studentparlamentet ved UiT Norges arktiske universitet. Der valgte de nytt arbeidsutvalg og nye representanter til universitetets styre.

Det å få mer praksis i utdanningene skaper en god bro mellom høyere utdanning og arbeidslivet

Daniel Hansen Masvik

Det nye arbeidsutvalget består av Daniel Hansen Masvik som leder, Martine Tennholm som nestleder, og Tonje Nilsen og Marie Sivertsen som arbeidsutvalgsmedlemmer. De tre første kommer fra Moderat liste, mens Sivertsen er valgt inn som uavhengig.

Den nyvalgte lederen forteller at parlamentet ikke har valgt en handlingsplan ennå, men om han hadde fått velge helt fritt, hadde de prioritert å jobbe for mer praksis.

— Det å få mer praksis i utdanningene skaper en god bro mellom høyere utdanning og arbeidslivet. Det vil gjøre underverker for studentenes evne til å få jobb etter studiene, sier han til Khrono.

Masvik studerer selv til å bli lærer, men tror at det er særlig de som ikke studerer noe profesjonsrettet som vi ha mest nytte av mer praksis.

Første prioritet for Masvik nå, er å finne et sted å bo i Tromsø.

— Det første jeg skal gjøre nå er å ta permisjon fra studiene mine her i Alta, flytte til Tromsø og begynne å utforme et program som skal vedtas av parlamentet over sommeren, sier han.

Studentenes nye representanter i universitetsstyret er Cecilie Mathisen og Ole Even Andreassen. Mathisen var den som fremmet mistillit mot sittende parlamentsleder tidligere i vår.

Viljar Hanssen og Sebastian Henriksen er valgt til styret i studentsamskipnaden.

Fakta

Valgresultat UiT:

  • Moderat Liste 56,39%
  • Sosialdemokratene 30,95% UiT SV –
  • Sosialistisk venstreparti 12,65%

Total valgoppsluttning var på 11,08 prosent.

​Kilde: site.uit.no/spvalg

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS