Morten Stene jobber i dag i Studenparlamentet UiB. Foto: Anette Arneberg

Morten Stene stiller til NSO-valg: «Vi må se hver enkelt student»

Valg. Morten Stene stiller til valg som fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Norsk studentorganisasjon.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Morten Stene jobber i dag på heltid med Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, der han er velferds- og læringsmiljøansvarlig og medlem av arbeidsutvalget. Nå vil han ta steget videre og jobbe med studentpolitikk nasjonalt.

Fakta

Norsk studentorganisasjon

Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interesseorganisasjon for 30 ulike studentdemokrati ved norske universiteter og høyskoler. Studentdemokratiene representerer om lag 230 000 studenter. NSO er partipolitisk uavhengig.

NSO ble stiftet 1. juli 2010. Organisasjonen er en sammenslåing av de tidligere studentorganisasjonene Norsk Studentunion (NSU) og Studentenes Landsforbund (StL).

NSO får store deler av sitt driftsbudsjett finansiert gjennom semesteravgiften studenter i Norge betaler.

17.-19. april velges det ny ledelse på landsmøtet i Tønsberg.

Fristen for å stille til arbeidsutvalget (AU) og bli vurdert av valgkomiteen er 12. mars.

Fristen for å stille til sentralstyret og bli vurdert av valgkomiteen er 29. mars.

Kine Nossen er leder av valgkomiteen.

Kilde: NSO

Stene stiller til vervet som fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig når det skal velges ny ledelse for Norsk studentorganisasjon (NSO) under organisasjonens landsmøte i Tønsberg etter påske.

— Jeg har nå jobbet ett år med læringsmiljø i studentparlamentet og brenner såpass sterkt for det at jeg kunne tenke meg å jobbe med det på nasjonalt nivå, sier han til Khrono.

— Må se hver enkelt

Men er det noe spesielt han kan tenke seg å gripe tak i? Stene viser til forslaget til ny universitets- og høgskolelov, som nylig ble lagt fram av Aune-utvalget.

— Der har de tatt opp læringsmiljø og universell utforming, de foreslår for eksempel at alle universiteter og høgskoler skal ha en handlingsplan for universell utforming. Jeg kan tenke meg å jobbe med det, sier han.

— Hvorfor skal de satse på deg til dette vervet?

Om vi skal nå målet regjeringen snakker om, at femti prosent skal reise på utveksling, da må vi sørge for at alle kan dra ut

Morten Stene

— Jeg er en engasjert person. Når jeg først går løs på noe gir jeg hundre prosent for det. I dag jobber jeg mye med universell utforming og tilrettelegging, jeg vil ta med det fokuset videre. Vi må se hver enkelt student, ikke bare de alt går bra med, vi må også se de som sliter.

— Man er ikke god nok på det i dag?

— Et av de store problemene nå er for eksempel utveksling for studenter med funksjonshemming. Mange velger å ikke reise, fordi det er vanskelig. Det er noe vi må jobbe videre med. Om vi skal nå målet regjeringen snakker om, at femti prosent skal reise på utveksling, da må vi sørge for at alle kan dra ut, sier han.

— Er klar for mer

Hva han gjør dersom de ikke blir NSO er Stene usikker på, da må han vurdere gjenvalg i studentparlamentet, sier han. Det viktigste nå er uansett det kommende valget.

— Jeg vil bidra med engasjementet mitt nasjonalt. Jeg gleder meg, jeg tror det blir et godt og spennende valg, og er klar for mer, sier han.

Powered by Labrador CMS