KOrona

Munnbind-påbud på deler av campus i Trondheim

Det har trondheimspolitikerne bestemt. Torsdag presiserer NTNU reglene i et eget innlegg.

Alle besøkende som ferdes på campus i Trondheim må fra i dag bruke munnbind, blant annet her på NTNUs campus Gløshaugen.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Artikkelen er oppdatert med presiseringer fra NTNU torsdag formiddag. Se nederst for de siste oppdateringene.)

De folkevalgte i Trondheim kommune vedtok enstemmig et munnbindpåbud under et ekstraordinært formannskapsmøte onsdag.

Det skrev Universitetsavisa onsdag denne uken.

Påbudet vil i første omgang gjelde til 9. januar 2021.

Skal vurdere tiltak ved NTNU

— Påbudet vil gjelde innendørs der det er åpent for publikum, også på campus, sier kommunedirektør Morten Wolden til Universitetsavisa.

Det betyr at alle som ferdes på NTNUs og andre utdanningsinstitusjoners campuser i Trondheim fra onsdag av må ha på munnbind.

— Ellers bør jo NTNU vurdere selv om man ønsker å anbefale det også andre steder, som for eksempel på vei inn i lesesal, sier Wolden til avisa.

Organisasjonsdirektør Ida Munkeby ved NTNU sier at de nå vurderer hvilke konsekvenser det nye påbudet vil ha for NTNU. De har blikket rettet mot semesterstart i januar.

— Vi må se om vi skal gjøre noen tiltak i de områdene som ikke er åpne for publikum, sier Munkeby til Universitetsavisa.

Totalt har det nå vært 94 bekreftede tilfeller av smitte blant studenter og ansatte ved NTNU.

Presiseringer torsdag

Torsdag presiserer NTNU munnbindreglene gjennom sin interne kommunikasjonskanal Innsida.

— Heretter skal munnbind brukes i situasjoner der det er vanskelig å holde god nok avstand på campusene i Trondheim, står det blant annet i meldingen.

— Kommunens generelle påbud omfatter ikke arealene og byggene til NTNU og Studentsamskipnaden (Sit), har kommuneledelsen avklart. Heller ikke St. Olavs hospital mener at det foreløpig er nødvendig med et generelt krav om munnbind i deres fellesarealer, presiseres det videre.

Det understrekes deretter at munnbind imidlertid er påbudt å bruke av alle som besøker kantiner, idrettsbyggene og Vitenskapsmuseet i Trondheim, ettersom slike lokaler er eksplisitt nevnt i kommunens vedtak. I kantinene skal munnbind benyttes i kundearealet, men ikke når man sitter ved bordet for å spise. I idrettsbyggene skal alle som ikke trener bruke munnbin, står det i innelgget på Innsida.

Les hele innlegget på Innsida her.

Powered by Labrador CMS