nord universitet

Nå blir det 1—10-utdanning på Nesna

Nord universitet har fått innvilget søknaden om å prøve en ny modell grunnskole­lærerutdanning på Nesna.

Rektor Hanne Solheim Hansen (t.v.) og dekan for fakultet for lærerutdanning og kunst og kulturfag, Rose Martin (t.h.).
Rektor Hanne Solheim Hansen (t.v.) og dekan for fakultet for lærerutdanning og kunst og kulturfag, Rose Martin, er glade for at de har fått klarsignal fra Kunnskapsdepartementet.

— Dette er en god nyhet for Nord universitet og for mange kommuner. Vi lytter til kommunenes behov og vi gleder oss til å starte opp.

Det sier Rose Martin, som er dekan ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet.

I en pressemelding fra universitetet mandag kommer det fram at Kunnskapsdepartementet har gitt klarsignal for å starte opp grunnskolelærerutdanning 1. — 10. på Nesna i 2025.

Bakgrunnen for søknaden var tydelige signaler fra flere kommuner om at de ønsket lærere med undervisningskompetanse i flere fag. De hadde også behov for lærere som kan undervise på flere trinn, står det i pressemeldingen.

Etterlyste fremgang

Tidligere i år skrev Khrono at Nordland fylkesting etterlyste fremgang på Nesna, blant annet når det gjaldt søknaden om å etablere forsøksordningene med grunnskolelærerutdanning 1. — 10.

Deretter har det skjedd ting, og nå er det klart at Kunnskapsdepartementet har godkjent ordningen.

Med den nye utdanningen får arbeidslivet lærere med undervisningskompetanse i inntil fem fag, som kan undervise på alle trinnene i grunnskolen, står det i pressemeldingen fra Nord universitet.

Piloten master grunnskolelærerutdanning 1—10 blir en samlingsbasert utdanning med nettstøtte. Utdanningen er en heltidsutdanning og underlegges samme faglige kvalitetskrav som øvrige grunnskolelærerutdanninger i landet.

— I dag er vi begeistret

Det er Anne mette Rosø ved Nord universitet som har ledet arbeidsgruppen som har jobbet fram den nye utdanningen.

— Vi har ventet på svaret fra Kunnskapsdepartementet, og i dag er vi begeistret, sier hun.

— Utdanningen passer både for de unge og de mer voksne studentene. Studenter som følger slike utdanningsløp melder tilbake om at de får et godt sosialt fellesskap både under samlingene og gjennom kollokvienettverk, fortsetter Rosø.

Utdanningen har 110 dager med praksis og tre til fire ukesamlinger hvert semester. Samlingene er på Nesna. Mellom samlingene arrangeres det nettstøtte og seminarer samt at det legges opp til eget arbeid.

Powered by Labrador CMS