Curt Rice hadde besøk av UiO-rektor Ole Petter Ottersen mandag 7. september. Her er et bilde fra den offisielle facebookprofilen til Curt Rice, og han skriver: «Meget nyttig besøk ved Høgskolen i Oslo og Akershus fra Universitetet i Oslo (UiO) sin rektor Ole Petter Ottersen i dag. Vi har et godt samarbeid og det kommer til å bli enda bedre! Snart!»

Ottersen ber HiOA unngå «Oslo» i navnet

Rektor Ole Petter Ottersen ber Høgskolen i Oslo og Akershus unngå Oslo i navnet sitt hvis høgskolen får universitetsstatus.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Universitetet i Oslo støtter at HiOA sikter mot universitetsstatus, men advarer mot at det nye universitetet skaper et navn egnet til forvirring.

— Jeg går ut fra at HiOA vil presentere sitt navneforslag for oss, sier rektor Ole Petter Ottersen.

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har i flere år ønsket å sikte mot universitetsstatus. Nå ønsker nyansatt rektor Curt Rice at høgskolen søker universitetsstatus allerede til våren. Da kan Oslo i løpet av kort tid ha to universiteter. Det ser Universitetet i Oslo (UiO) positivt på:

— Vi støtter HiOA i deres arbeid for å bli universitet og har senest mandag hatt et møte med HiOAs ledelse der vi diskuterte et tettere samarbeid, sier Ottersen til Uniforum

Navnekonkurranse

Å ha <<Oslo>> i navnet på et nytt universitet kan fort bli problematisk.

Ole Petter Ottersen

Khrono har initiert en første navnekonkurranse om hva høgskolen skal hete hvis den blir universitet.

Mange av forslagene har nettopp Oslo i seg. Og ifølge en kommentar i Khrono er rektor Curt Rice stor fan av navneforslaget Oslo Metropolitan University.

Les også:

Vil ha ulike navn

En ting gjør Ottersen likevel klart: Navnene på de to universitetene i Oslo må være forskjellige.

— Selvsagt må HiOA - når det blir universitet - velge et navn som ikke på noen måte kan skape forvirring og sammenblanding med vårt eget navn - Universitetet i Oslo, sier han.

— Å ha «Oslo» i navnet på et nytt universitet kan fort bli problematisk.

Han sier at det fort kan bli problematisk å ha Oslo med i navnet i det hele tatt.

— Det vil være i begge institusjoners interesse at det velges et navn som skiller seg tydelig fra vårt eget. Universitetet i Oslo er et sterkt merkenavn som selvsagt skal føres videre, fastslår han.

Vil presenteres navneforslaget

Ottersen sier at de har hatt god dialog med høgskolen i denne prosessen, og at de regner med at denne dialogen vil fortsette når det gjelder navn.

— Jeg går ut fra at HiOA vil presentere sitt navneforslag for oss før det tas en endelig beslutning, sier han.

Ottersen understreker at det er naturlig at HiOA søker mot en slik status, og påpeker at flere høgskoler i Norge er på samme vei.

—  Gjennom fusjonsprosessene vil jo nå flere høgskoler få slik status, inklusive alle høyskolene i Nord-Norge (unntatt Samisk Høgskole). Da er det merkelig hvis ikke også Norges største høyskole får universitetsstatus, så snart de kan dokumentere at de tilfredsstiller de formelle kravene, sier han.

Rice vil ikke kommentere

Rektor Curt Rice ved HiOA ønsker ikke å kommentere rektor Ole Petter Ottersen uttalelser når det gjelder navnevalg. 

Fungerende direktør for samfunnskontakt og kommunikasjon ved HiOA, Tore Hansen, skriver i en sms til Khrono på vegne av ledelsen: 

— Vi ser at det er mange forslag som kommer opp, og at andre også er opptatt av hva vi skal hete når vi blir universitet. Det er et engasjement vi ønsker velkommen. Vi planlegger nå hvordan vi vil legge opp prosessen rundt navn, og kommer tilbake til det. Gitt dette synes vi det er best akkurat nå å ikke kommentere enkeltforslag som kommer opp, heller ikke det rektoren ved UiO sier. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS