Leder av Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, er blant dem som er invitert til konferansen. Foto: Senterpartiet

Inviterer alle partilederne til konferanse på Nesna om utdanningskvalitet

Nord. Nesna kommune arrangerer i august konferanse i samarbeid med Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland. Arrangørene regner med at situasjonen for studiestedet Nesna vil bli en viktig valgkamp-sak.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nesna kommune skal i samarbeid med Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland arrangere en utdanningspolitisk konferanse på campus Nesna 27. august.

Tema for konferansen er «Kvalitet i høyere utdanning – nedlegging av campus Nesna?»

Fakta

Prosessen på studiestedsstruktur ved Nord universitet våren 2019

Konstituert rektor på Nord universitet, Hanne Solheim Hansen presenterte sin rapport onsdag 24. april.

Rapporten foreslår at dagens ni studiesteder gjøres om til to campuser, tre studiesteder og to utdanningssteder med nett- eller samlingsbaserte tilbud.

Forslaget fra rektor Solheim Hansen om studiestedsstruktur ble behandlet første gang i Nord universitets styre 30. april. Rapporten er nå sendt på høring.

Høringsperioden for rapporten var fra 3. mai til 15. juni.

26. juni gjorde styret et vedtak. Nesna og Sandnessjøen avvikles som studiested, mens Namsos ble skjermet.

Her kan du lese alt om situasjonen ved Nord universitet.

Vedtaket vil prege dagen

Arrangørene skriver i en pressemelding at konferansen arrangeres i forbindelse med åpning av det nye studieåret på Campus Nesna, men at vedtaket i styret ved Nord universitet om nedlegging av campus Nesna, vil sette sitt preg på dagen.

Arrangørene skriver at det i etterkant av vedtaket om å legge ned all aktivitet ved campus Nesna og sykepleierutdanningen i Sandnessjøen, har blomstret opp en debatt om det faglige grunnlaget for vedtaket og om de regionalpolitiske og utdanningspolitiske konsekvensene.

— Dette vedtaket vil kunne skape presedens for strukturtiltak i høyere utdanning og debatten i etterkant har synliggjort at de som sitter i ansvarlige posisjoner mener at en fusjonsavtale ikke trenger å følges opp, skriver arrangørene i en pressemelding.

Viserektor vil delta

Så langt har arrangørene fått med seg innlederne Aksel Tjora, som er professor ved NTNU, professor emeritus ved Universitetet i Oslo, Sigurd Allern og universitetslektor ved Nord universitet, Morten Mediå.

Viserektor ved UiT, Sveinung Eikeland kommer også til å delta på konferansen.

Arrangørene skriver i pressemeldingen at alle medlemmene av Utdanningskomiteen på Stortinget har blitt invitert til å delta på konferansen. Så langt har representantene Mona Fagerås (SV), Marit Knutsdatter Strand (Sp) og Martin Henriksen (Ap) sagt at de stiller på konferansen.

SV har fremmet et Dokument 8-forslag på stortinget, som skal behandles til høsten, om å blant annet omgjøre vedtaket om nedleggelse av studiestedet Nesna. Arrangørene regner med at situasjonen for studiestedet vil bli en viktig valgkamp-sak og har invitert alle partilederne til debatt.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS