NHH gir veldedighets­gavekort til ansatte

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NHH velger i år å gi en annerledes julegave til sine ansatte. Nå kan de støtte sine hjertesaker gjennom bærekraftige veldedighetsgavekort. Det er første gang de ansatte bestemmer selv hvilket ideelt formål de ønsker å støtte.

— Vi ønsker å bidra til mindre svinn og støtte gode formål, sier NHH-rektor, Øystein Thøgersen i en pressemelding.

Rektor ved NHH, Øystein Thøgersen. Foto: Eivind Senneset

Høgskolen benytter det nyopprettede Bergensselskapet «Gi Gaven Videre». Dette er et ideelt aksjeselskap initiert av ekteparet Aksel og Kari Mjøs. I en årrekke har NHH gitt felles julegave til ansatte ved å støtte NHH Aid, som er NHH-studentenes humanitære organisasjon.

— I år får våre ansatte gavekort fra Gi Gaven Videre som julegave. Med gavekortet kan den enkelte selv få støtte sin hjertesak – alt fra kreftforskning til klima og nødhjelp. Med denne gaven bidrar vi til mindre svinn, samtidig som vi støtter gode formål, sier Thøgersen.

Høsten 2019 fikk NHH ny eksistenserklæring: «Sammen for bærekraftig verdiskaping». Thøgersen fremhever at høyskolen skal ha en tydelig bærekraftsprofil – som skal være gjenkjennbar for alle.

— Gjennom julegaven ønsker vi å signalisere at NHH tar bærekraft på alvor. Vi skal være en pådriver for nytenkning og bærekraftig utvikling. Det innebærer eksempelvis at våre studenter skal ha spisskompetanse på bærekraft og at vi støtter opp om FNs bærekraftsmål, sier Thøgersen.

(Amanda Schei / Khrono)

Powered by Labrador CMS