Financial Times-rangering

NHH klatrer 10 plasser og passerer BI på rangering

Norges Handelshøyskole (NHH) er den 45. beste handelshøgskolen i Europa. Handelshøyskolen BI klatrer to plasser, fra 50. plass til 48. plass.

NHH gjør et kraftig byks på årets oppsummerende rangering i Financial Times.
NHH gjør et kraftig byks på årets oppsummerende rangering i Financial Times.

Fem ganger i året rangerer den britiske næringslivsavisen Financial Times ulike studieprogrammer ved internasjonale handelshøyskoler i Europa.

Vil klatre mer

Hver desember kommer avisen med en oppsummerende rangering, og i år er NHH plassert som nummer 45 på listen, som i alt inneholder 95 handelshøyskoler.

Årets plassering er et byks oppover på listen med 10 plasser, som blant annet sender NHH forbi Handelshøyskolen BI på rangeringen, og NHH-rektor Øystein Thøgersen er ikke overraskende fornøyd.

— Vi har ambisjoner om å klatre enda mer, men det er givende å se at målrettet arbeid med faglig og pedagogisk utvikling også reflekteres i FT-rankingen, uttaler han i en pressemelding.

NHH-rektor Øystein Thøgersen er fornøyd.
NHH-rektor Øystein Thøgersen er fornøyd.

Paris-skoler i toppen

Handelshøyskolen BI klatrer to plasser fra i fjor, fra 50. plass til 48. plass. I 2020 lå BI på 49. plass.

— For handelshøyskolen BI markerer årets rangering et tiår blant de 50 beste handelshøyskolene i Europa. Dette er en anerkjennelse av at vi kontinuerlig leverer relevante og konkurransedyktige programmer, og av at våre studenter er attraktive for arbeidsgivere både i Norge og internasjonalt, sier rektor ved BI, Karen Spens, i en uttalelse på BIs hjemmeside.

Tradisjonene tro er det eliteskolene HEC Paris og London Business School som troner øverst på samlerangeringen, som henholdsvis nummer én og to, mens en annen Paris-skole, nemlig ESCP Business School Paris innehar tredjeplassen.

I Norden er det Stockholm School of Economics som gjør det best, med sin 20. plass.

Powered by Labrador CMS