RETORIKK

Nicolai Tangen får kritikk etter BI-besøk: — Herske­teknikker og lav rolle­bevissthet

Skal ha møtt studenter med krass kritikk. 

Nicolai Tangen, leder av Oljefondet, får dårlige tilbakemeldinger etter besøk på retorikk-undervisning på BI.
Publisert

Oljefondssjef Nicolai Tangen tok et besøk på BI for en undervisningsøkt om retorikk. Skal man tro studenter og foreleser, sto Tangens tilbakemeldinger til stryk. 

I en e-post får han skarp kritikk av BI-foreleseren som er ansvarlig for faget, skriver Dagens Næringsliv

Studentene på retorikkprogrammet på BI Executive, som er en videreutdanning for folk som er godt etablerte i arbeidslivet eller i lederstillinger, hadde forberedt analyser av ulike taler og offentlige opptredener som Tangen har hatt. Tangen foreslo dette selv. Derfor ga studentene en faglig vurdering og råd til hvordan Tangen kunne forbedre seg.

Hersketeknikker og rollebevissthet

I e-posten som ble sendt etter møtet mellom studentene og Tangen, trekker foreleseren i faget fram at Tangen skal ha brukt hersketeknikker, og at han hadde lav bevissthet om egen rolle. Han skal blant annet ha sagt at tidligere forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe ikke burde gått av, noe foreleseren reagerer kraftig på.

— Det fremstår lite gjennomtenkt at en leder for en offentlig institusjon uttaler seg om det, men særlig mens Borten Moe er under etterforskning for innsidehandelen, skriver foreleseren.

Hun skriver videre at det fremstod urovekkende for klassen at noen som jobber i kapitalmarkedet ikke tar lover rundt innsidehandel på alvor. I tillegg ble en diskusjon i etterkant av studentenes presentasjoner såpass opphetet at foreleseren måtte gå inn og roe situasjonen. 

DN har snakket med studenter som var til stede under besøket til Tangen. De bekrefter at Tangen ikke var lydhør for kritikk, men gikk i forsvarsposisjon og kritiserte studentenes konklusjoner. 

Verdsetter tilbakemeldingen

Tangen har i etterkant av at DN kontaktet ham, lagt ut et innlegg om situasjonen på Linkedin. Der skriver han at han er forbløffet over hvordan ulike perspektiver kan endre betydningen av en hendelse. 

— Jeg ble invitert til en klasse i retorikk for å få tilbakemeldinger på talene mine, inkludert en som handlet om å lære fra sine feil. Jeg verdsetter tilbakemeldingen fra studenter, og trodde vi hadde en ærlig og flott klasseromsdiskusjon. Tydeligvis ikke, basert på tilbakemeldingen på e-post etter sesjonen, skriver Tangen. 

Tangen har også lagt ut e-posten der han blir kritisert, fordi den er offentliggjort siden media har bedt om innsyn. 

— Livet er en læringsreise, avslutter Tangen. 

Powered by Labrador CMS