skifter jobb

Nina Waaler blir tilsynsdirektør

Prorektor ved OsloMet, Nina Waaler, blir ny tilsynsdirektør i Nokut.

Prorektor for utdanning ved OsloMet, Nina Waaler, er ansatt som tilsynsdirektør i Nokut, der hun starter 1. september.
Publisert Oppdatert

Nina Waaler er prorektor for utdanning ved OsloMet og var fungerende rektor i sju måneder fra Curt Rice sluttet i fjor og til OsloMets nye rektor Christen Krogh tiltrådte 1. mars i år.

1. september tiltrer hun som avdelingsdirektør for regelverk og tilsyn i Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen). Der overtar hun etter Øystein Lund, som blir Norges spesialutsending for forskning og høyere utdanning i Storbritannia.

Waalers navn sto ikke på den offisielle søkerlisten, som Khrono nylig bragte. Det var i alt 23 søkere som hadde meldt seg da søknadsfristen gikk ut, tre av dem unntatt offentlighet.

«Kjenner sektoren»

Nokut-direktør Kristin Vinje er svært fornøyd med å få Nina Waaler på plass, ifølge en pressemelding fra Nokut.

— Nina er en erfaren leder som kjenner både sektoren generelt og Nokut svært godt. Hun har lang og god erfaring både som underviser, forsker og leder, så jeg gleder meg til å få henne til Nokut og ser frem til å samarbeide med henne, sier Kristin Vinje.

Nina Waaler sier selv at hun gleder seg til å komme til Nokut.

– Ja, veldig! Spesielt gleder jeg meg til å treffe nye kollegaer og ta fatt på alle de spennende arbeidsoppgavene som ligger foran oss. Mitt inntrykk er at Nokut er en profesjonell organisasjon med viktige arbeidsoppgaver, hyggelige medarbeidere og høy kompetanse, sier Waaler.

Riktig tidspunkt

Hun sier videre at hun opplever tidspunktet for å forlate OsloMet som riktig.

— Jeg har hatt 15 fantastiske år her, men jeg kjente at jeg var moden og lysten på å bruke kompetansen min på en annen måte og nå kom det en anledning til nettopp det. Stillingen passer godt til min kompetanse, ønsker og ambisjoner, sier hun til Khrono.

Waaler har en åremålsstilling som prorektor og åremålet går ut neste år. Hun ville hatt en retrettstilling på OsloMet, men velger heller å gå videre.

— Jeg kjenner både på stolthet og litt vemod nå når tiden ved OsloMet snart er over, og samtidig stor iver og motivasjon for veien videre, sier hun.

Når Waaler slutter neste sommer, vil Silje Bringsrud Fekjær fungere som prorektor for utdanning inntil ny prorektor er ansatt og på plass. Fekjær er professor ved Senter for profesjonsstudier og fungerte også i stillingen i månedene da Nina Waaler var fungerende rektor.

Søkte rektorjobb tre ganger

Nina Waaler har en doktorgrad i idrettsvitenskap, og har jobbet som forsker, underviser og leder ved Norges idrettshøgskole og ved Høgskolen i Oslo, senere Høgskolen i Oslo og Akershus og OsloMet, blant annet som dekan ved Fakultet for helsevitenskap. I 2015 ble hun prorektor for utdanning.

Hun har erfaring fra akkrediteringsarbeid både i Norge og internasjonalt, ikke minst gjennom universitetsprosessen ved OsloMet. Waaler har deltatt i et panel i regi av den danske akkrediteringsinstitusjonen (tilsvarende Nokut) og har også vært med på å akkreditere institusjoner i Europa og Brasil.

Nina Waaler var en av søkerne til rektorstillingen ved OsloMet i fjor, men gikk tilbake til prorektorstillingen da Christen Krogh trakk det lengste strået og ble ansatt som rektor. Hun stilte også som kandidat i rektorvalget i 2011, der Kari Toverud Jensen vant, og hun var dessuten søker til stillingen i 2015 da Curt Rice ble ansatt.

Saken er oppdatert kl 15.15 med flere kommentarer fra Nina Waaler.

Powered by Labrador CMS