NLA har fått ny rektor

Sigbjørn Reidar Sødal (58) blir ny rektor ved NLA Høgskolen. Han er professor i samfunnsøkonomi, og har en variert yrkesbakgrunn, skriver NLA i en pressemelding.

Sigbjørn Reidar Sødal begynner i jobben i august. Foto: NLA
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Jeg ser det som et privilegium å være rektor på NLA, sier Sigbjørn Reidar Sødal, som starter som rektor ved NLA Høgskolen for fullt i august.

Etter 25 år i universitet- og høgskolesektoren ønsker Sødal nå bidra til å videreutvikle NLA Høgskolen for fremtiden, står det i en pressemelding fra NLA.

— Vi har funnet en kandidat med høy fagkompetanse, lang ledererfaring på høyskolenivå og sterk motivasjon for å utvikle NLA videre. Vi ser frem til å få Sødal om bord, uttaler fungerende styreleder ved skolen, Magne Supphellen.

Startet som forsker

Sødal startet sin karriere som forsker og var også en periode forskningssjef ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

Siden 1994 har han vært ansatt ved det som nå er Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder. I 2006 ble han professor, og i årene 2010-2015 var han dekan ved fakultetet for økonomi og samfunnsvitenskap, som på den tiden var UiA’s største fakultet med 2700-3300 studenter og 150-170 ansatte. P

Parallelt med studier eller fast jobb har Sødal i perioder vært utøvende klassisk musiker på deltid, blant annet som cellist i Trondheim Symfoniorkester og sanger i Kristiansand Solistensemble.

Powered by Labrador CMS