Pris

Norske Marens bachelorfilm vant student-Oscar

Tidligere Høyskolen Kristiania-student Maren Klakegg har vunnet prisen for beste internasjonale dokumentar i Student Academy Awards.

Regissør Maren Klakegg og produsent Simon Samdal kan glede seg over mottakelsen deres film «Kjære far...» har fått.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Jeg var alene hjemme, men jeg sprettet champagnen og hoppet rundt. Det ble felt en liten tåre, sier Maren Klakegg til Khrono.

Det var sist fredag at Klakegg fikk vite at hun hadde vunnet prestisjetunge Student Academy Awards, eller student-Oscar.

Natt til onsdag norsk tid ble utmerkelsen offisiell.

Den prisvinnende dokumentaren heter «Dear father...», eller «Kjære far ...» på norsk, og var en del av den avsluttende bacheloroppgaven for Høyskolen Kristiania-studenten. Med seg på laget hadde hun produsent Simon Samdal og klipper Martine Argentina Hasvold.

Se klipp fra dokumentarfilmen her:

Blir avholdt for 47. gang

Prisen Klakegg har vunnet er ingen hvilken som helst utmerkelse.

Oscar-utdelingen for studenter blir i år arrangert for 47. gang, og vinnerne får behørig omtale i bransjebladene i Hollywood.

Men Klakegg går glipp av en tur til USA. Selve prisutdelingen vil bli avholdt digitalt den 21. oktober.

Hun var nominert i kategorien for dokumentarer fra utenlandske filmskoler, og konkurrerte med to filmer fra henholdsvis Bulgaria og Storbritannia.

Nå håper hun suksessen til dokumentarfilmen kan føre til flere karrièremuligheter.

— For tiden jobber jeg med TV og reklame, men jeg håper det er kan hjelpe når jeg søker støtte til andre dokumentarprosjekter, sier Klakegg.

Håper å vinne flere priser

«Kjære far ...» forteller historien om livet til Beate, som ble seksuelt misbrukt av faren sin fra ung alder.

At den svært personlige dokumentaren har fått en slik mottakelse gleder Klakegg.

— Det er en tung og alvorlig tematikk. Derfor er det utrolig givende å se responsen, når Beate åpner seg og forteller som hun har gjort. Den skinner et lys på en tabubelagt tematikk, og viser at det er mulig å komme seg gjennom noe slikt. Jeg håper det kan være med på å inspirere andre, sier Klakegg.

Dokumentaren har allerede vunnet Amanduspisen for beste dokumentar, skriver Rushprint. Den er også på kortlisten til BAFTAs internasjonale studentfilmkonkurranse.

— Den er også sendt inn til Sundance Film Festival og Montreal World Film Festival, sier Klakegg.

Saken er oppdatert 17.9 kl. 14.39: I den reviderte teksten er det presisert at Klakegg er tidligere Høyskolen Kristiania-student, ikke Westerdals-student.

Powered by Labrador CMS