Professor Gro-Renée Rambø fikk flest stemmer av kandidatene fra faglig ansatte som stilte til valg ved Universitetet i Agder. Foto: UiA

Nye i Agder-styret

Styrevalg. Gro-Renée Rambø, Paul Ragnar Svennevig og Målfrid Tangedal er valgt inn som ansatterepresentanter i styret ved Universitetet i Agder.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Universitetet i Agder skal ha nytt styre fra 1. august. De eksterne representantene oppnevnes av Kunnskapsdepartementet senere i år, mens valget på representantene for fast ansatte i undervisnings- og forskerstillinger og teknisk-administrativt ansatte ble avsluttet 10. april.

Nå er valgresultatet klart. For fast ansatte i undervisnings- og forskerstillinger er professor ved Institutt for nordisk og mediefag, Gro-Renee Rambø, valgt inn. Det er også universitetslektor Paul Ragnar Svennevig ved Institutt for ingeniørfag.

Jeg hadde håpet på større deltakelse. Det bør vi bestrebe oss på, for universitetsdemokratiet er viktigere enn noen gang.

Anne-Elizabeth Stie

For teknisk-administrativt ansatte er Målfrid Tangedal valgt inn. Hun er seniorrådgiver i Forskingsadministrativ avdeling.

55,65 prosent av de ansatte i undervisnings- og forskerstillinger stemte i valget og 48,95 prosent teknisk-administrativt ansatte.

«For lav deltakelse»

Valgstyrets leder Anne Elizabeth Stie sier at det er gode kandidater som er valgt inn, men hun er ikke spesielt fornøyd med valgdeltakelsen.

— Jeg hadde håpet på større deltakelse. Det bør vi bestrebe oss på, for universitetsdemokratiet er viktigere enn noen gang og ansatterepresentantene i styret er med på å ta viktige beslutninger, sier hun.

Bare én av de ansatte som i dag sitter i styret stilte til valg for neste periode. Det er førsteamanuensis Per Elias Drabløs ved Institutt for rytmisk musikk. Han lykkes ikke i å få nok stemmer til en fast plass i styret, men ble valgt inn som 1. vara for Gro-Renee Rambø og Paul Ragnar Svennevig.

Førsteamanuensene Toril Boch Terkelsen og Hilde Lohne Seiler ble valgt til henholdsvis 2. og 3. vara, mens seniorrådgiverne Ingrid Susanne Andersen og Kristin Skoglund Robstad er 1. og 2. vararepresentant for Målfrid Tangedal, går det fram av en nyhetsmelding på uia.no.

Det var i alt 10 kandidater til styreplassene for ansatte i universitetsstyret, 6 fra faglig ansatte og 4 fra teknisk-administrative. I tillegg skal én representant fra midlertidige faglig ansatte velges senere i vår, 20.-27. mai.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS